Taistelu ohi

Myöhässä mutta saatiin lopulta työ kasaan. Kurssi oli paljon haasteellisempi ja enemmän aikaa vievä kuin olisimme voineet kuvitellakaan. Opimme kuitenkin paljon erilaisista ohjelmista ja uskon, että tulemme hyödyntämään monia niistä tulevaisuudessa.

Oppimispäiväkirja osa 1

11/4/2016

Tähän päivitykseen kokoan tähän mennessä käyttämiämme tekniikoita ja tietokoneohjelmia. Olen nyt listannut tähän tekniikat ja ohjelmat sekä selventänyt niiden käyttäjiä alustavasti. Niitä mitä olen itse käyttänyt, olen myös kommentoinut tekstin perään. Muut ryhmäläiset näin alustavasti voivat kommentoida omia osioitaan kommenttikenttään kunnes saan tämän blogin toimimaan haluamallani tavalla. Kommentoikaa siis vapaasti ja kertokaa omia näkemyksiänne ohjelmista sekä työvaiheista. Todennäköisesti tulee vielä toinen postaus joko tämän päivän tai huomisen aamuyön puolella, mihin erittelen tarkemmin tämän viikon työsarkaa, mutta tästä se lähtee!

 

OneNote: Minulle (Sanna) lankesi OneNoten kokeilu ja sinne niiden viivojen piirtely. Ensimmäinen ongelma oli tietenkin se, ettei tabletilla eikä minun ikivanhalla tietokoneella draw-toiminto toiminut. Lähdin siis yliopistolle varta vasten katsomaan miten homma toimii. Viivat kyllä sain piirrettyä, mutta ongelmaksi muodostui se, että jostain syystä en onnistunut jakamaan tekemääni töherrystä muille ryhmäläisille, vaikka ohjeiden mukaan meninkin. Töiden takia en ole uudestaan yliopistolle ehtinyt, joten OneNote odottaa vielä muutaman päivän ennen kuin otamme uudelleen yhteen.

Henkilökohtaisena mielipiteenäni voin sanoa, että ohjelmaa rämpättyäni sen pari tuntia, en suoraan sanottuna tajunnut sen hyödyllisyyttä itselleni. Mielestäni erittäin epäkäytännöllinen käyttää. Toivon mukaan uuden käyttöyrityksen jälkeen saan siitä enemmän irti, mutta enpä usko että jää vakiovarusteeksi itselleni.

 

Zotero: Riikka perusti meille Zoteroon ryhmän, jonne onkin jo viety ryhmätyötämme koskevia artikkeleita. Tällä hetkellä Riikka on ryhmästämme eniten viihtynyt Zoteron parissa, joten hän varmaan voi kommentoida asiaa enemmän.

 

Ebsco, WoS, Proquest, Scopus, Google Scholar: Kirjallisuustietokannoista ryhmämme on etsinyt tutkimukseemme sopivaa materiaalia. Näiden käyttö on ollut suurimmaksi osaksi jo ennestään tuttua kaikille, joten työskentely on sujunut sangen tehokkaasti.

 

Atlas.Ti:

 

SPSS: Alina otti ensimmäisen nakin SPSS:n kanssa. Muista ryhmäläisistä tiedän, että ainakin itseäni myös kiinnostaa sen opettelu. Toivottavasti aikaa riittää tälle.

 

Yammer, Skype, Zotero, OneNote: Yhteistyömme lähti liikkeelle Moodle-alustan kautta, josta varsin nopeasti siirryimme Yammerin pariin, minne Sara perusti meille ryhmän. Olemme myös pyrkineet tapaamaan kasvotusten, mutta ongelmaksi tässä ovat muodostuneet hyvin erilaiset aikataulut. Zoteron kautta olemme jakaneet löytämäämme aineistoa toisillemme ja toivottavasti minä saan OneNoten toimimaan kohta, jotta voimme hyödyntää myös sitä. Vanha ja luotettava sähköposti on varasuunnitelmana itse tekstitiedoston lähettämisessä.

 

MS-Word: Kaikille sinällään tuttua Wordia käytämme kirjoitusohjelmana työn tuottamisessa. Sen käytön suhteen ei ole ilmennyt suurempia ongelmia ja onneksi ryhmässämme on kokeneempiakin käyttäjiä, jotka voivat tarpeen vaatiessa auttaa.

 

Yliopiston blogipohja WordPress: Minun tehtäväkseni tuli blogin perustaminen kurssia varten. Blogin perustaminen ei sinällään tuottanut vaikeuksia, sillä olen aiemminkin käyttänyt erilaisia blogialustoja. Ongelmana kuitenkin näyttäisi olevan muiden ryhmäläisten kutsuminen käyttäjiksi. Olen nyt saanut kutsut lähetettyä henkilöille, jotka ovat käyneet kirjautumassa blogialustalle, mutta jostain syystä en saa heille annettua oikeuksia blogin muokkaamiseen. He kyllä voivat kommentoida blogia, mutta siihen se taitaa tällä haavaa jäädä. Yritän korjata ongelman mahdollisimman pian. Voi olla että johtuu siitä, että käytän tällä hetkellä vieraskonetta eräässä Kallion kapakassa, millä ei pääse kunnolla edes Iltalehden sivuille haha. Palaan asiaan kunhan tästä kotiin lähden piakkoin.