HTML5 ja bonuspisteet

No hei! Nyt on puolet HTML(5)-tehtävistä. Lisää tulee tänään ja huomenna. Pajaa oli tänään, ja lisää usean Työväline-ohjaajan voimin perjantaina klo 12–16.

HTML-tehtävät tehdään ja merkataan tehdyiksi pajassa, kuin myös muut samaan dokumenttiin tulevat tehtävät (taulukkolaskenta ja LaTeX).

Ja sitten: tarjolla bonuspisteitä! Blogiin kommentoinnista on saatavilla yksi bonuspiste per kurssilainen. Ihan sama mitä kommentissa lukee (kunhan se ei ole spammia)! Käy siis kommentoimassa tehtäviä ja keksi samalla oma tehtävä. Nimittäin: omasta tehtävästä tarjolla bonuspiste! Kyllä, ja jatkuu vielä…

Jos tehtävä on kaikin puolin järkevä, siitä tulee kurssin virallinen bonustehtävä, jonka suorittamisesta tarjolla jokaiselle (myös tehtävän laatijalle) bonuspiste!

Eli tarjolla on bonuspisteitä seuraavasti per kurssilainen:

bonus pisteitä
blogiin kommentointi 1
bonustehtävän keksiminen 1
bonustehtävän suorittaminen 1…(bonustehtäviä)

Hulluako? On hullua! Bonuspisteet eivät vaikuta (siis nosta) kurssin läpipääsyn pisterajaan, vaan ainoastaan antavat paremman arvosanan. Helppoa&hauskaa! Perjantaina nähdään.

About Sampumon

Hoobaloo!
This entry was posted in 2, Bonus, Paja, Tehtävät. Bookmark the permalink.

15 Responses to HTML5 ja bonuspisteet

  1. Rase- says:

    Ihan hauska eikä liian haastava, mutta kuitenkin kaikilla tavoin BONUS, olisi sellainen tehtävä jossa tehdään jonkunnäköinen simppeli javascript scripti omalle kotisivulle, vaikkapa joku kuvaan scriptattu onclick pomppuikkuna.

    Toinen bonustehtävä voisi olla luonteeltaan vaikkapa tällainen: tee sivullesi yksi tai useami uusi .html tiedosto ja aseta niihin linkki etusivullesi (eli tee kotisivustasi navigoitava). Sisältö voi olla mitä tahansa vaikkapa harrastuksiin tai opintoihisi liittyvää.

  2. Menthol says:

    Tämmöisen sivun avulla olen itse opetellut xhtmlää. Suosittelen oikein lämpimästi, vaikka harjoittelemamme html onkin html5. Eiväthän nuo tyypillisimmät elementtihärdellit muutu mihinkään.
    http://www.menthal27.net/xhtml/

  3. Yksi kotisivurakennuksen peruspalikoista on erillisen tyylitiedoston liittäminen, yleensä vaikkapa /layout/-kansion alle. Tästäkin voisi tehdä tehtävän; samalla tulee kerrattua chmodia kun pieni immeinen ihmettelee, miksei eka.html:ssä ja layout/style.css:ssä oikein annetut ohjeet toimi.

  4. Jarmo says:

    Yks hyvä bonustehtävä vois olla se et saa yle-dl:n toimimaan laitoksen palvelimella, toisaalta tuo lienee vähän turhan haastava useimmille ei vielä niin paljon linuxia käyttäneille.

  5. Henna Hietanen says:

    Kirjaudu kotikoneella users.cs.helsinki.fi-palvelimelle, jossa esim php toimii. Palvelimelle voi kirjautua vain cs.helsinki.fi:n kautta eli ts ensin pitää ottaa yhteys vaikka melkkiin.

  6. Johanna Häggman says:

    Mihin mennessä tehtävien tulee olla suoritettu eli milloin kurssi ns. loppuu?

  7. Sampumon says:

    Johanna: tämän viikon perjantaina, mutta tuota taidan odottaa miniläppärien saapumista etäyhteystehtäviä varten, joten pdf-dokumenttiin tulee jatkoaikaa.

  8. Tuomas Tynkkynen says:

    Tässäpä tehtävä (tai ehkä ennemminkin vinkki), josta voi oikeasti ollakin hyötyä:

    a)
    Käpistelijänä irkin käyttö on varmasti jo tullut tutuksi, ja luonnollisesti käytät jotakin shellipalvelinta (esim. melkkiä) irkkaamiseen. Varmasti olet myös huomannut, miten paljon vaivaa irkkiin pääseminen vaatii: 1 rivi ssh-yhteyden luomiseen ja toinen screenin avaamiseen.

    Etäshellin avaamisen sijaan ssh-ohjelman voi käskeä suoraan ajamaan jonkin komennon käyttäen ‘-t’-parametria (kokeile esim. ssh melkki -t “ls -la”), luo siis tällä tavoin .bash_aliases-tiedostoon alias vaikkapa nimellä ‘irkki’, joka ottaa yhteyden etäpalvelimeen ja avaa suoraan irkkisessiosi.

    Lainausmerkkien kanssa on syytä olla tarkkana, koska sekä alias-komento että ssh:lle annettava suoritettava komento pitää olla lainausmerkeissä mikäli ne koostuvat useasta sanasta. Bashissa “-merkit “-merkeillä ympäröityjen merkkijonojen sisällä voi eskapoida kauttaviivalla (\) samaan tapaan kuin Javassa.

    b) Jatkoa a-kohtaan:
    Ohjelmoinnin perusteissa on varmasti tullut tutuksi Automaattinen Paja-Apina. (https://wiki.helsinki.fi/display/s2011paja/Automaattinen+paja-apina) Automaattisen apinan käyttö yliopiston verkon ulkopuolelta tunnetusti vaatii SSH-tunnelin luomisen, minkä tekeminen käsin on yhtä lailla vaivalloista ja sen tekeminen usein vahingossa unohtuu.

    Muokkaa siis a-kohdan aliastasi siten, että irkkiin yhdistämisen yhteydessä luodaan myös automaattiapinan vaatima ssh-tunneli. Nyt tunnelin luominen ei enää unohdu, koska irkki sinulla on luonnollisesti aina auki!

  9. Eero Sääksvuori says:

    Kivat ja hyödylliset tehtävät, jotkin css+javascript tehtävät olivat hankalia.

  10. Konsta Kanniainen says:

    Tykkäsin tehtävistä kyllä. Päänvaivaa tuon ssh-tunnelin luomisen kanssa, se ei jostain syystä mulla toimi. Hirveetä debuggausta vaan sitte.. Täytyy voida kotoakin koodata.

  11. Micco says:

    Vieläkö blogiin kommentoimalla ehtii saada bonuspisteen vai joko sen deadline meni?

  12. Sampumon says:

    Micco, kyllä tässä vielä ehtii, kiitos hupikommentista : )

    Raportoitko vielä nimesi (tai laita kommentin sähköpostiosoitteeksi laitoksen osoite) niin löydän sut pistelistasta!

  13. Antti Kaikkonen says:

    Olen täällä bonuspistettä metsästämäss. Kurssi oli mielestäni tylsähkö vaikkakin ihan hyödyllinen. Html tehtävät olivat mielestäni parhaita.

  14. Tek says:

    Heh, [montako-tehtävää] tehtävänhän voi ratkaista suoraan tehtäväsivulta esim chromessa iha vaa laittamalla ctrl+f ja kirjottamalla “[” olettaen, että kaikki “[” merkit on tehtävien otsikoiden alkuja. Chrome ilmoittaa “1 of…”. :P

  15. Sampumon says:

    TeK, melkein mutta: selaimen haku laskee mukaan kaikki [-merkit (49), kun tässä halutaan ainoastaan rivin alussa olevat (37). Rivien keskellä olevat [-merkit ovat viittauksia muihin tehtäviin ym. hupihakasulkuja!

Leave a Reply