Lastentarhanopettaja / Varhaiskasvatus

8 vastausta artikkeliin ”Lastentarhanopettaja / Varhaiskasvatus

 1. Soveltuvuuskoe pisteytetään 30-150. Mistä nää pisteytykset koostuu? Vaikuttaako Vakavan kirjallisen kokeen tulokset soveltuvuuskoen pisteytykseen?

  • Hei,

   Ilmeisesti kyse on nimenomaan Helsingin yliopiston lastentarhanopettajan koulutuksen soveltuvuuskokeesta, joten vastaukseni liittyy siihen.

   Pisteytys koostuu soveltuvuuskokeen arvioitsijoiden antamista pisteistä. Hakijan soveltuvuuskoesuoritus arvioidaan valintaperusteissa mainittujen kriteerien perusteella (”soveltuvuuskokeessa arvioidaan hakijan soveltuvuutta lastentarhanopettajan ammattiin sekä taitoja, motivaatiota ja sitoutuneisuutta opiskella lastentarhanopettajan koulutuksessa). VAKAVA-kokeen tulokset eivät vaikuta soveltuvuuskokeen pisteytykseen.

   Terveisin,
   VAKAVA-koordinaattori

  • Hei,

   Yleensä taustatietolomake tulee täyttää ja toimittaa etukäteen. Saamassasi kirjeessä on kaikki ohjeet, joten se kannattaa lukea huolella ja noudattaa tarkasti ohjeita.

   Terveisin,
   VAKAVA-koordinaattori

 2. Haluaisin kysyä Helsingin lastentarhaopettajakoulutuksen soveltuvuuskokeesta. Millainen se on ja mitä siinä kysytään tai tehdään. Olisin kiitollinen vastauksesta

  • Hei,

   Soveltuvuuskokeesta kerrotaan käyttäytymistieteellisen tiedekunnan hakuoppaassa näin: ”Soveltuvuuskoe toteutetaan aineistopohjaisena. Hakija saa noin 20 minuuttia ennen soveltuvuuskoetta perehdyttäväkseen aineiston ja siihen liittyvän soveltavan tehtävän. Soveltuvuuskoe tapahtuu em. aineistoon liittyvän soveltavan tehtävän ja hakijan täyttämän taustatietolomakkeen pohjalta. Soveltuvuuskokeessa arvioidaan hakijan soveltuvuutta lastentarhanopettajan ammattiin sekä taitoja, motivaatiota ja sitoutuneisuutta opiskella lastentarhanopettajan koulutuksessa.”

   Soveltuvuuskoe on yleensä ollut muodoltaan lähinnä haastattelu, ja sen arvioi kaksihenkinen arviointilautakunta.

   Valitettavasti tämän enempää soveltuvuuskokeesta ei ennakkoon hakijoille kerrota.

   Terveisin,
   VAKAVA-koordinaattori

   • Voitko kertoa mitä ennakkolomakkeeseen tarvitsee/kannattaa/saa kirjoittaa? Mulla ei ole esimerkiksi alan työkokemusta. Mutta voinko kirjoittaa, jos olen tehnyt vaikka vapaaehtoistyötä tai jos on omia lapsia? Entä tuleeko koulutuskohtaan myös kaikki muut tutkinnot, jotka eivät ole yliopistotasoisia (amk) ja tuleeko myös kirjoittaa avoimen yliopiston käydyt kurssit?

    • Hei,

     Lomakkeelle kannattaa kirjoittaa kaikki sellainen, mistä mielestäsi on hyötyä kyseisessä koulutuksessa ja ammatissa. Esimerkiksi mainitsemasi vapaaehtoistyö on myös työtä, joten se kannattaa mainita. Miksei omat lapsetkin, varsinkin jos on hakemassa varhaiskasvatuksen/lastentarhanopettajan koulutukseen. Koulutus-kohdassa on tarkoitus mainita myös ei-yliopistotasoiset tutkinnot ja avoimen yliopiston opinnotkin kannattaa mainita.

     Terveisin,
     VAKAVA-koordinaattori

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>