Ruudunkaappausanimaatio

Havainnollista verkko-oppimateriaalia äänen ja kuvan avulla.

Ruudunkaappausanimaatio tarkoittaa tietokoneen ruudulla näkyvän toiminnan näyttämistä jonkinlaisena videotiedostona. Animaatiossa voi olla mukana ääniselostus ja aputekstit. Ruudunkaappausanimaatiolla voi nauhoittaa videoksi kaiken mitä ruudulla tapahtuu, kuten hiiren liikkeet ja valikoiden aukaiseminen. Näin ollen se sopii hyvin erilaisten verkkomateriaalien (esim. PowerPoint esitystä hyödyntävän luennon tallentamiseen) ja ohjemateriaalien (esim. Moodle-verkkokurssille) tekoa varten.

Katso esimerkki!
Jing Project -ohjelman avulla tehty video-ohjeistus VOSO II -hankkeen ensimmäisille verkkosivuille (ääni + animaatio).

JingProject 

Ohjelmistojen lataaminen kotikoneelle onnistuu hetkessä. Helsingin yliopiston tietokoneille ohjelmistoja ladattaessa on palomuurin vuoksi pyydettävä mikrotuki avuksi.

Tietokonelehden linkkilista

CamStudio
Ilmainen verkosta ladattava ja helppokäyttöinen ruudunkaappausohjelma

Jing Project
Toistaiseksi ilmainen verkosta ladattava Techsmithin ohjelma, joka mahdollistaa ruudunkaappauksen verkossa (video + still-kuva) ja josta löytyy verkkojako-ominaisuus. Kouluttajamme suosittelema vaihtoehto!

CamtasiaStudio
Kaupallinen ruudunkaappausohjelma, jonka lisensseistä voi tiedustella oman laitoksen ATK-väeltä. Erityinen PowerPoint-sovellus ja paremmat editointi mahdollisuudet.

© 2018 A MarketPress.com Theme