University homepage | Suomeksi | På svenska | In English

Videoneuvottelun URI-soitot

Perinteistä videoneuvottelutekniikkaa käytettäessä puhelut on pitkään soitettu IP-numeroihin pohjautuen. Nämä numerosarjat ovat peruskäyttäjälle ehkä turhan etäisiä muistaa, ja tekniikkaan onkin määritelty parannuksia, jotka mahdollistavat myös muunlaiset soittotavat. Nyt HY:n videoneuvottelupalvelussakin on otettu testikäyttöön URI-soitot, jotka näyttävät sähköpostiosoitteilta, eli esimerkiksi rakennus.huone@helsinki.fi -osoitteeseen soitettu videoneuvottelusoitto onnistuu jo moniin tiloihin IP-numerolla soittamisen sijaan. Vastaavasti myös URI-soitot ulospäin muiden organisaatioiden URI-osoitteisiin ovat olleet käytettävissä jo jonkin aikaa.

Tämä uusi tekniikka helpottaa lähinnä soittamista, kun ei tarvitse muistella mystisiä IP-osoitteita. Se myös mahdollistaa yhteydenotot sellaisilla H323 (ja videosillan osalta myös SIP) -protokollaa tukevilta videoneuvottelulaitteilta tai -ohjelmistoilta, jotka eivät puhtaita IP-numero-pohjaisia soittoja tue (kuten Cisco Jabberin ilmaisversio). URI-osoite voidaan myös haluttaessa pitää samana, vaikka laite tai sen sijainti verkossa muuttuisivat.
Read More »

Videoneuvottelujen seuraaminen suoratoistona

Täältä löydät ohjeet Helsingin yliopiston videoneuvottelusillan neuvotteluiden suoratoiston seuraamiseksi. Videoneuvotteluita voi seurata suoratoistona jos neuvottelun järjestävä taho on tilannut suoratoiston.

Read More »

Muutostöitä Aleksandrian videoneuvottelutilassa K132

Aleksandrian videoneuvottelutila on murroksessa syyskuun 2011, mikä vaikuttaa myös salin käyttöön.

Read More »

Following video conferences via live streaming

Here you can find the instructions for following a live video conference streaming broadcast from the Univ. Helsinki MCU.

Read More »

Videoneuvottelupalvelu kehittyy kesällä 2011

Yliopiston videoneuvottelupalvelu kokee vuosiin isoimmat mullistukset kesän 2011 aikana, kun viime syksyltä aloitetut kehitystoimenpiteet saadaan pääosin valmistumaan. Vajaan vuoden kuluessa uusia FullHD-kykyisiä, kahden näytön videoneuvottelulaitteistoja on tullut niin Viikin laitekeskussiipeen, Kumpulan Exactumiin kuin keskustakampuksen hallintorakennukseen, ja Meilahden hankinta pyritään toteuttamaan pikaisesti. Myös Aleksandrian laitteisto pyritään yhdenmukaistamaan muita vastaavaksi mahdollisimman nopealla aikataululla tilan etätukemisen mahdollistamiseksi.

Kumpulan uusi laitteisto neuvottelukäytössä. Kuva: Ari Aalto.

 

Eräänä suurimpana muutoksena videoneuvottelupalvelussa näkyy paikan päällä olevasta videoneuvottelun lähituesta keskitettyyn videoneuvottelun etätukeen siirtyminen, joka mahdollistuu uusien, täysin etähallittavien videoneuvottelulaitteistojen ansiosta. Uusin huippulaadun laittein varustelluissa tiloissa paikan päällä ei tarvi kuin päästä huoneeseen sisään ja laittaa kattovalot päälle; kaikki muu hoituu automaattisesti tai etäohjatusti. Tässä apuna toimii myös uusi videoneuvottelulaitteiden hallintaohjelmisto, joka mahdollistaa paremman etähallinnan ja tuen lisäksi yhteiset puhelinluettelot, automaattisen tilastoinnin ym.

Read More »

Syksyn 2010 suunnitelmia

Yliopiston videoneuvottelupalvelussa tapahtuu muutoksia (ja edistysaskeleita) syksyn 2010 aikana.
Read More »

Videoneuvottelujen seuraaminen suoratoistona

Helsingin yliopiston videoneuvottelusillassa tapahtuvia kokouksia voi järjestäjän niin haluttaessa myös seurata tavallisena nettivideolähetyksenä.

Read More »