Ilmoittautuminen verkoston kursseille

Opiskelu

Useille kursseille ennakkoilmoittautuminen on pakollista. Kurssitietojen kohdalla on mainittu viimeinen ilmoittautumispäivämäärä ja tieto siitä, kenelle ilmoittautuminen toimitetaan. Tavallisesti ilmoittautuminen tapahtuu E-lomakkeella. Mikäli jollekin kurssille ilmoittautuu vähemmän kuin viisi opiskelijaa, kurssia ei järjestetä. Muista siis ilmoittautua – ja myös perua osallistumisesi, jos et pääsekään kurssille.

VIExpertin henkilökunta välittää tiedon kurssille E-lomakkeen kautta ilmoittautuneista ylipistojen yhteyshenkilöille tai kurssin vastuuopettajille. Vastuuopettajat ottavat sen jälkeen yhteyttä ulkopuolelta tulleisiin opiskelijoihin. Joskus yhteydenotto ei ole tarpeen, ja opiskelijan oletetaan saapuvan kurssille ilmoittauduttuaan.

Kursseille ilmoittaudutaan porrastetusti aina ennen kurssin alkua. Syksyn kurssien ilmoittautumispäivät ovat 15.8, 31.8. ja 10.10. Kevään kurssien ilmoittautumispäivät ovat 20.12., 6.1., 22.2., 20.3. ja 10.4. Pääsääntöisesti kunakin päivänä ilmoittaudutaan seuraavana kuukautena alkaville kursseille. Huomioithan, että joissain tapauksissa ilmoittautumispäivä voi olla monta viikkoa ennen kurssin alkua. Jokaisen kurssin kohdalta ilmoittautumispäivä tuleekin aina tarkastaa erikseen.

Joissakin tapauksissa laitokset ovat kehottaneet opiskelijoita ilmoittautumaan JOO-sopimuksen kautta. Näin ei kuitenkaan ole tarvetta tehdä, sillä VIExpertin opiskelijoiden oikeus suorittaa yhteistyöyliopistojen ohjelmaan tarjoamia kursseja perustuu yliopistojen kanssa solmituihin erillissopimuksiin. Eräät yliopistot tosin käyttävät JOO-lomaketta opiskelijan perustietojen rekisteröimiseksi omaan järjestelmäänsä.

Kurssi-ilmoittautumista koskeviin kysymyksiin vastaa VIExpertin koordinaattori Hanna Peltonen (hanna.o.peltonen[a]helsinki.fi). Ilmoitathan koordinaattorille mahdollisimman pian, jos et jostain syystä pystykään osallistumaan kurssille, jolle olet jo ilmoittautunut. Peruutukset voit hoitaa sähköpostilla.