Yhdistyksen sääntömuutoksia

Valtio-opin opiskelijat ry:n sääntöjä on muutettu ylimääräisessä yhdistyksen kokouksessa 19.10. Sääntömuutokset on hyväksytty Patentti- ja Rekisterihallituksen toimesta. Yhdistyksen säännöt on päivitetty nettisivuille kohtaan Yhdistyksen säännöt.

Sääntömuutokset koskivat:

  • Asian ilmoituskieltä: Suomen pysyessä yhdistyksen virallisena kielenä asian voi ilmoittaa myös ruotsiksi tai englanniksi.
  • Jäseneksi liittymistä: Yhdistyksen jäseniksi voivat liittyä kaikki valtiotieteellisen tiedekunnan opiskelijat. Hallitus päättää muiden opiskelijoiden jäsenyydestä.
  • Yhdistyksen nimen kirjoittamista: Nyt puheenjohtaja tai kaksi hallituksen jäsentä voivat kirjoittaa yhdistyksen nimen.
  • Hallituksen jäsenten määrää: Puheenjohtajan, taloudenhoitajan ja opintovastaavan lisäksi hallitukseen voidaan valita enintään kymmenen, vähintään neljä muuta jäsentä.

Sääntömuutoksilla pyritään valmistautumaan etenkin valtio-opin ja viestinnän kandiohjelmien yhdistymiseen, sekä tulevien englanninkielisten maisteriohjelmien opiskelijoiden osallistamiseen mukaan VOOn toimintaan.

Veikko Isotalo
Valtio-opin opiskelijat ry
Yrityssuhdevastaava

Uuden opiskelijan tietopaketti

Hiphei ja onneksi olkoon vuoden 2016 valtio-opin fuksi!

Onnittelut pääsystä valtio-opin opiskelijaksi Helsingin yliopistoon. Rankka pääsykoekevät sekä välillä ehkä stressaava tulosten odottelu ovat nyt takana, ja edessä siintää mahtava fuksivuosi! Oli opiskelijaelämä ennestään tuttua tai täysin uutta ja mystistä, seuraava syksy (ja vuosi…. No oikeastaan koko opiskeluaika) tulevat olemaan täynnä kokemuksia ja muisteltavaa. Me valtio-opin tuutorit haluamme pitääkin huolen, että fuksivuotesi on onnistunut ja mitä parahin. Jokaiselle teistä on määrätty henkilökohtainen tuutori/tuutoripari, joka tulee olemaan yhteydessä teihin elokuun alkupuolella! Jos teillä on pikaista kysyttävää, voitte olla yhteydessä VOOn vastuutuutoreihin Alina Juotteeseen (040 0795 289/ ei tavoitettavissa 24.7.-14.8.) tai Juhana Voutilaiseen (040 0512 607).

Valtio-opin tuutoreina toimivat tänä vuonna:

  1. Hallinnon ja organisaatioiden tutkimuksen linjalla: Katariina Holma, Alina Juote, Jasmin Kopra
  2. Maailmanpolitiikan linjalla: Eveliina Hannikainen, Riikka Ilmonen, Saska Suvikas, Saana Annala, Sade Mäntylä, Meeri Smolander
  3. Politiikan tutkimuksen linjalla: Marianne Aulake, Eevi Näsänen, Juhana Voutilainen, Susanna Numminen, Milla Pylvänäinen
  4. Maisterituutorina toimii Juuli Hakulinen

Tulevana valtio-opin opiskelijana muista sekä virallinen lukuvuosi-ilmoittautuminen ja liitttyminen mahdollisimman pian VOO ry:n jäseneksi (linkki Fuksisivulla). Liittyminen on maksutonta. On luonnollista, että kaikki uudet valtio-opin opiskelijat liittyvät ainejärjestömme jäseneksi VOO ry:hyn. VOO:n löytää lisäksi Facebookista (linkki Facebook-ryhmään Fuksisivulta) ja Instagramista @valtioopinopiskelijat, joissa tiedotetaan aktiivisesti tapahtumista.

Lopuksi vielä lista tulevan syksyn tapahtumista, joilla lukuvuosi on hyvä startata käyntiin. Merkitse nämä jo nyt kalenteriisi, jotta pääset imeytymään opiskelijaelämän syövereihin! Jos käytät kalenterisovelluksta voit liittää Valtio-opin opiskelijat – Google kalenterin omaan kalenteriohjelmistoosi (kalenterin löydät Tapahtumat-välilehdeltä). On myös muita tapahtumia, joiden päivämääriä ei ole vielä lyöty lukkoon ja niistä ilmoitamme myöhemmin! Myös kellonaikoihin tulee tarkennusta, (Lyhenne Kannu viittaa Kannunvalajiin, joka on koko valtiotieteellisen tiedekunnan opiskelijoiden ainejärjestö.)

18.8. Varjokuulalaakerit
27.8. Kannugames
30.8. Valtiotieteellisen tiedekunnan orientaatioviikko alkaa: useat tapahtumat sijoittuvat päiväaikaan (sisältää luentoja, tietotekniikkainfon, sivuaineinfon, kampuskierroksen yms.)
1.9. Fuksibileet Kuppalassa feat. Kontakti (sosiologia)
3.9. Valtsikan VALTAVA-festarit
5.9. Yliopiston avajaiskarnevaalit, Kannun kaatajaiset. Tästä ne opinnot alkavat!
6.9. VOOn fuksiaiset & jatkot Kaikussa feat. KTTO (taloustieteilijät)
7.9. Peli-ilta Kuppalassa Polhon kanssa
8.9. Kannun fuksisuunnistus
17.9 VOOn ja Moodin (tilastotiede) fuksisitsit Alina-salissa
23 & 24.9. Kannun fuksisitsit (osat 1&2) HUOM lipunmyynnistä infotaan myöhemmin
26.9. VOOn fuksikaste (aika ja paikka vaihtuneet, päivitetty 4.9.)
28.9. HYY:n Fuksiseikkailu
1.10. Konfliktinratkaisusimulaatio
7.-8.10. Kaatomökki
14.10. Roomalaiset feat. KTTO Sivistyksellä
14.-–15.10. Politiikan tutkimuksen päivät Tampereella
30.10. Oktoberfest Polhon (poliittinen historia) kanssa
3.12. VOO:n sitsit

Vielä kerran onneksi olkoon opiskelupaikasta! Nyt saa taputtaa itseään olkapäälle, laittaa aurinkolasit naamalle ja nauttia kesästä– sekä kerätä voimia tulevaan syksyyn ;)

Peace and love
Valtio-opin tuutorit 2016
P.S Tuutoreista löydät lisää infoa elokuun alussa tulevan infopaketin mukana olevasta Policy-lehdestä

Yleiset opintoasiat top 5

1. TVT-opinnot: kannunvalajat teki yhteistyössä opintovastaavien kanssa keväällä 2015 kannanoton TVT-opintojen laadusta ja työmäärän suhteesta opintopisteisiin. Kurssin opettaja on ottanut palautteen vastaan ja pyrkii muokkaamaan opintosisältöjä sen mukaan. Opintotoimistosta myönnetään, että 2 op jatkokurssi on kohtuuton, mutta koska kyseessä on rehtorin päätös ei asialle pystytä tällä hetkellä tekemään mitään. Lisäksi rahoitus estää laajempien kurssisisältöjen tuottamisen. Tiedekunnan puolesta asiaan otetaan vielä laajemmin kantaa syksyn aikana.
2. Vaihto: Tiedekunnan vaihtoinfo tulossa marraskuussa, päivämäärästä tulee sähköpostia myöhemmin joten sitä kannattaa seurailla jos vaihtoasiat kiinnostaa! Info koskee Eurooppaan kohdistuvia Nordplus- ja Erasmus-ohjelmia. Nyt käynnissä on haku mm. Aasiaan ja Yhdysvaltoihin, lisätietoa saa yliopiston keskushallinnosta.
3. Ensikertalaisuuskiintiöt: Valintaperusteet ja uusien opiskelijoidet määrät vahvistettiin 2016; kokonaan uutena asiana ensikertalaisten kiintiö – siirto-opiskelijoiden uusi väylä. Ensikertalaisia otetaan sisään noin 70% per linja. Käytännössä muutokset ovat vähäisiä valtiotieteellisen tiedekunnan osalta sillä 78% vuonna 2015 sisäänotetuista vastasi ensikertalaisen määritelmää.
4. Harjoitteluapuraha: info pe 6.11. Harjoittelutuki määräytyy 50% opintopisteiden ja 50% arpomisen mukaan.
5. Tenttiakvaario: Järjestelmä on lähiaikoina valittanut sulkeutuvansa marraskuussa, mutta tieto on virheellinen ja tenttiakvaario on käytössä normaalisti. Uusi järjestelmä on tulossa mutta se on keskeneräinen, ja otetaan käyttöön mahdollisesti vasta ensi lukuvuoden alusta, eli syksyllä 2016.

Fuksien infopaketti

Hiphei!

Onnittelut pääsystä valtio-opin opiskelijaksi Helsingin yliopistoon, edessä on mahtava vuosi! Postauksessa on ensiapua sisältävä infopaketti uudelle yliopistolaiselle!

Sivun alareunassa alustavasti syksyn tapahtumia fukseille, jotka eivät tunne VOOn kalenterivuotta. Merkitse nämä jo nyt kalenteriisi, niin pääset imeytymään opiskelijaelämän syövereihin! On myös muita tapahtumia, joiden päivämääriä ei ole vielä lyöty lukkoon ja niistä ilmoitamme myöhemmin! Jotkut tapahtumista on suunnattu erityisesti fukseille (lue varjokuulalaakerit, fuksiaiset, fuksikaste jne.), mutta myös vanhempien VOOlaisten läsnäolo on suotavaa ja toivottavaa –> täytyyhän fukseille näyttää, millainen meininki meillä VOOssa vallitsee!!

Olet tänä vuonna sekä VOOn (valtio-opin opiskelijat ry) että Kannun (Valtiotieteellisen opiskelijoiden ainejärjestön Kannunvalajat) fuksi, kalenterissa Kannunvalajien fuksitapahtumiin viittaa lyhenne Kannu, ja VOO suosittelee lämpimästi niihin osallistumista. Muuta tapahtumat ovat VOOn tapahtumia.

Elokuun alkupuolella kotiisi saapuu VOOn fuksikirje, joka sisältää lisätietoa fuksivuodesta (luethan sen tarkkaan). Valtio-opin tuutoreina toimivat tänä vuonna:

1) hallinnon ja organisaatioiden tutkimuksen linjalla Heidi Hanhela, Alina Juote, Gina Myllymäki;

2) maailmanpolitiikan linjalle Vilma Maukonen, Daniela Miller, Emilia Nieminen, Veronica Nyberg ja Meeri Smolander;

3) politiikan tutkimuksen linjalla Onerva Martikainen, Kaarlo Somerto, Annarosa Suojanen ja Aino Vuorio.

Jokaiselle teistä on määrätty henkilökohtainen tuutori/tuutoripari, joka tulee olemaan yhteydessä teihin elokuun alkupuolella! Jos teillä on pikaista kysyttävää, voitte olla yhteydessä VOOn vastuutuutoreihin Alina Juote (040 0795 289) tai Veronica Nyberg (0405281777).

Liity myös mahdollisimman pian VOO ry:n jäseneksi. Liittyminen on maksutonta ja liki kaikki valtio-opin opiskelijat ovat liittyneet VOO:hon, liittymällä saat parhaiten tiedon VOOn tapahtumista.

Liity VOOn jäseneksi

Syksyn tapahtumat

 

Varjokuulalaakerit ke 19.8 klo 18
Kannugames la 22.8
Valtiotieteellisen tiedekunnan orientaatioviikko 25-28.8, tapahtumat sijoittuvat päiväaikaan (sisältää luentoja, tietotekniikkainfon, sivuaineinfon, kampuskierroksen yms.)
Fuksibileet Kuppalassa feat. Polho to 27.8 klo 18
Kannun kesäfestarit 29.8
Kannunkaatajaiset 31.8 (päivällä Kuppalan pihalla)
VOOn fuksiaiset & jatkot Kaikussa feat. KTTO ti 1.9
Kannun fuksisuunnistus to 3.9
VOOn fuksikaste Idan saunalla pe 11.9 klo 18
VOOn ja Moodin fuksisitsit Alina-salissa la 12.9 klo 18
Kannun fuksisitsit (osat 1&2) 25-26.9 –> Huomio lipunmyynti 11.9 (liput menevät kuumille kiville)
HYY:n fuksisuunnistus ke 30.9
Politiikan tutkimuksen päivät 2-3.10, POP-sitsit pe 2.10 Alina-salissa
Roomalaiset feat. KTTO ma 12.10 Alina-salissa
Fuksimökki Sipoossa 23-24.10
Oktoberfest Polhon kanssa ke 4.11 klo 18 Kuppalassa
VOOn sitsit pe 11.12 Alina-salissa
Kannun pikkujoulusitsit la 12.12

Kesäterveisin ja innolla fuksisyksyä odotellen,

Onerva Martikainen
Valtio-opin opiskelijat ry
viestintäkoordinaattori & tuutori