Yleiset opintoasiat top 5

1. TVT-opinnot: kannunvalajat teki yhteistyössä opintovastaavien kanssa keväällä 2015 kannanoton TVT-opintojen laadusta ja työmäärän suhteesta opintopisteisiin. Kurssin opettaja on ottanut palautteen vastaan ja pyrkii muokkaamaan opintosisältöjä sen mukaan. Opintotoimistosta myönnetään, että 2 op jatkokurssi on kohtuuton, mutta koska kyseessä on rehtorin päätös ei asialle pystytä tällä hetkellä tekemään mitään. Lisäksi rahoitus estää laajempien kurssisisältöjen tuottamisen. Tiedekunnan puolesta asiaan otetaan vielä laajemmin kantaa syksyn aikana.
2. Vaihto: Tiedekunnan vaihtoinfo tulossa marraskuussa, päivämäärästä tulee sähköpostia myöhemmin joten sitä kannattaa seurailla jos vaihtoasiat kiinnostaa! Info koskee Eurooppaan kohdistuvia Nordplus- ja Erasmus-ohjelmia. Nyt käynnissä on haku mm. Aasiaan ja Yhdysvaltoihin, lisätietoa saa yliopiston keskushallinnosta.
3. Ensikertalaisuuskiintiöt: Valintaperusteet ja uusien opiskelijoidet määrät vahvistettiin 2016; kokonaan uutena asiana ensikertalaisten kiintiö – siirto-opiskelijoiden uusi väylä. Ensikertalaisia otetaan sisään noin 70% per linja. Käytännössä muutokset ovat vähäisiä valtiotieteellisen tiedekunnan osalta sillä 78% vuonna 2015 sisäänotetuista vastasi ensikertalaisen määritelmää.
4. Harjoitteluapuraha: info pe 6.11. Harjoittelutuki määräytyy 50% opintopisteiden ja 50% arpomisen mukaan.
5. Tenttiakvaario: Järjestelmä on lähiaikoina valittanut sulkeutuvansa marraskuussa, mutta tieto on virheellinen ja tenttiakvaario on käytössä normaalisti. Uusi järjestelmä on tulossa mutta se on keskeneräinen, ja otetaan käyttöön mahdollisesti vasta ensi lukuvuoden alusta, eli syksyllä 2016.

Fuksien infopaketti

Hiphei!

Onnittelut pääsystä valtio-opin opiskelijaksi Helsingin yliopistoon, edessä on mahtava vuosi! Postauksessa on ensiapua sisältävä infopaketti uudelle yliopistolaiselle!

Sivun alareunassa alustavasti syksyn tapahtumia fukseille, jotka eivät tunne VOOn kalenterivuotta. Merkitse nämä jo nyt kalenteriisi, niin pääset imeytymään opiskelijaelämän syövereihin! On myös muita tapahtumia, joiden päivämääriä ei ole vielä lyöty lukkoon ja niistä ilmoitamme myöhemmin! Jotkut tapahtumista on suunnattu erityisesti fukseille (lue varjokuulalaakerit, fuksiaiset, fuksikaste jne.), mutta myös vanhempien VOOlaisten läsnäolo on suotavaa ja toivottavaa –> täytyyhän fukseille näyttää, millainen meininki meillä VOOssa vallitsee!!

Olet tänä vuonna sekä VOOn (valtio-opin opiskelijat ry) että Kannun (Valtiotieteellisen opiskelijoiden ainejärjestön Kannunvalajat) fuksi, kalenterissa Kannunvalajien fuksitapahtumiin viittaa lyhenne Kannu, ja VOO suosittelee lämpimästi niihin osallistumista. Muuta tapahtumat ovat VOOn tapahtumia.

Elokuun alkupuolella kotiisi saapuu VOOn fuksikirje, joka sisältää lisätietoa fuksivuodesta (luethan sen tarkkaan). Valtio-opin tuutoreina toimivat tänä vuonna:

1) hallinnon ja organisaatioiden tutkimuksen linjalla Heidi Hanhela, Alina Juote, Gina Myllymäki;

2) maailmanpolitiikan linjalle Vilma Maukonen, Daniela Miller, Emilia Nieminen, Veronica Nyberg ja Meeri Smolander;

3) politiikan tutkimuksen linjalla Onerva Martikainen, Kaarlo Somerto, Annarosa Suojanen ja Aino Vuorio.

Jokaiselle teistä on määrätty henkilökohtainen tuutori/tuutoripari, joka tulee olemaan yhteydessä teihin elokuun alkupuolella! Jos teillä on pikaista kysyttävää, voitte olla yhteydessä VOOn vastuutuutoreihin Alina Juote (040 0795 289) tai Veronica Nyberg (0405281777).

Liity myös mahdollisimman pian VOO ry:n jäseneksi. Liittyminen on maksutonta ja liki kaikki valtio-opin opiskelijat ovat liittyneet VOO:hon, liittymällä saat parhaiten tiedon VOOn tapahtumista.

Liity VOOn jäseneksi

Syksyn tapahtumat

 

Varjokuulalaakerit ke 19.8 klo 18
Kannugames la 22.8
Valtiotieteellisen tiedekunnan orientaatioviikko 25-28.8, tapahtumat sijoittuvat päiväaikaan (sisältää luentoja, tietotekniikkainfon, sivuaineinfon, kampuskierroksen yms.)
Fuksibileet Kuppalassa feat. Polho to 27.8 klo 18
Kannun kesäfestarit 29.8
Kannunkaatajaiset 31.8 (päivällä Kuppalan pihalla)
VOOn fuksiaiset & jatkot Kaikussa feat. KTTO ti 1.9
Kannun fuksisuunnistus to 3.9
VOOn fuksikaste Idan saunalla pe 11.9 klo 18
VOOn ja Moodin fuksisitsit Alina-salissa la 12.9 klo 18
Kannun fuksisitsit (osat 1&2) 25-26.9 –> Huomio lipunmyynti 11.9 (liput menevät kuumille kiville)
HYY:n fuksisuunnistus ke 30.9
Politiikan tutkimuksen päivät 2-3.10, POP-sitsit pe 2.10 Alina-salissa
Roomalaiset feat. KTTO ma 12.10 Alina-salissa
Fuksimökki Sipoossa 23-24.10
Oktoberfest Polhon kanssa ke 4.11 klo 18 Kuppalassa
VOOn sitsit pe 11.12 Alina-salissa
Kannun pikkujoulusitsit la 12.12

Kesäterveisin ja innolla fuksisyksyä odotellen,

Onerva Martikainen
Valtio-opin opiskelijat ry
viestintäkoordinaattori & tuutori

Oppiainekahvit 21.4. ja oppiaineen kokous 12.5.

Heippa taas VOOlaiset! Opintovastaavat ovat toipuneet loppukevään aiheuttamasta koomasta ja seuraavaksi tuleekin vähän laajempi paketti opintoaiheista settiä.

Oppiainekahvit 21.4. (top 3+1)
1.Opiskelijoiden ja henkilökunnan välinen kanssakäynti. Oppiainekahveilla oli läsnä valitettavan vähän opiskelijoita, ja keskustelussa toistuikin jatkuvasti se, että henkilökunta kaipaa lisää kontaktia opiskelijoihin. Kontaktin vähäisyyden katsottiin olevan osasyy esimerkiksi kandipalautteessa ilmenneisiin tyytymättömyyksiin. Proffia saa mielellään käydä tapaamassa esimerkiksi tenttien jälkeen, ja monet valittivat ettei vastaanottoaikana ovella koskaan käy ketään. Ideoitiin yhteisiä tapahtumia, kuten uusien opiskelijoiden parempaa integroimista henkilökunnan kanssa. (Ja proffien tarjoamia buffetillallisia opiskelijoille)

2. Valtio-opin tutkintorakennetta koskevat uudistukset. Yliopistojen rehtoreiden yhdessä muodostaman unifin kautta on tullut aloite, jonka mukaan Hallinnon -ja organisaatioiden tutkimuksen linja loppuisi hakukohteena vuonna 2017. Virallista päätöstä asiasta ei ole vielä tehty, ja VOOn opintovastaavat valmistelevat kannanottoa opiskelijoiden suunnalta. Lisäksi suunnitelmissa on kerätä nimiä e-lomakkeen avulla adressityyppisesti. Mikäli suunnitelma kuitenkin toteutuu, HOT-linjan opiskelijat säilyttävät varmasti tutkinnonsuoritusoikeutensa. Lisäksi HOT ei ole oppiaineena katoamassa, vaan sen opintoja sisällytetään muiden pääaineiden opintoihin.

3. Iso pyörä. Iso pyörä on Helsingin yliopiston projekti, jonka tavoitteena ovat laajat uudistukset tutkintorakenteissa. Tästä seurauksena ovat esimerkiksi laajat kandidaatintutkinnot. Rake-uudistuksesta käytävät keskustelut ovat kuitenkin edelleen hyvin alkuvaiheessa.

4. Perinteisessä oppiainepetankissa opiskelijat hävisivät kaksi tiukkaa ottelua henkilökuntaa vastaan. Revanssia suunnitellaan.

Oppiaineen kokous 12.5.

Kevään viimeisessä oppiaineen kokouksessa käsiteltiin mm. seuraavan oppiainevastaavan nimitystä ja vuoden 2016 sisäänottomääriä.
Erkki Berndtsonin tilalle tulevan lehtorin valitsemistyöryhmä on perustettu, ja opiskelijaedustajana siinä toimii Jarkko Nissinen.

Linjakohtaiset opiskelijaedustajat on nyt valittu kaikista oppiaineista. Edustajat ovat:
HOT: Marja Pentikäinen
POT: Niko Ilomäki
MAP: Emilia Nieminen
Linjakohtaiset opiskelijaedustajat edistävät kaikkien valtio-opin linjojen tasa-arvoista edustamista. Heihin voit ottaa yhteyttä, mikäli sinulla on esimerkiksi tietyn linjan opintoihin liittyvää asiaa. Näissäkin tapauksissa voi tietenkin ottaa yhteyttä varsinaisiin opintovastaaviin eli Raakeliin ja Annaan.

Mukavaa kesän alkua!
Raakel & Anna

opintovastaava(at)voo.fi