VOOn Viikkotiedote (vko 9)

VOOn VIIKKOTIEDOTE (vko 9)
VOO toipuu nyt viikonlopuista fyysisimmästä eli VUJUviikonlopusta, minkä vuoksi viikko on tapahtumien osalta hieman hiljaisempi. Ei huolta, koska tapahtumia tällä viikolla tarjoaa kuitenkin Kannunvalajat!

MUISTETTAVAA: Ilmottaudu VOOn ekskursiolle PALTA:lle eli Palvelualojen työnantajille. Ekskursio 10. maaliskuuta, klo 17 (Eteläranta 10, 6 krs.)! Tarjolla mielenkiintoista tietoa työmarkkinoista ja VIINIÄ! Ilmoittautuminen tapahtuu elomakkeella osoitteessa https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/58381/lomake.html

Lupasitko vuodenvaihteessa sporttailla entistä ahkerammin? Ilmoittaudu Kannun maaliskuiseen rantalentistelyyn. Lentopalloa pompotellaan Salmisaaren urheilukeskuksella 21. maaliskuuta klo 16-17. Sitova ilmoittautuminen sähköpostitse osoitteeseen elias.anttila(at)helsinki.fi tai lari.hokkanen(at)helsinki.fi!

KESKIVIIKKONA: Kyllästyttääkö tenttiluku ja pitäisi päästä nollaamaan raskasta bileviikonloppua? Siihen tarjoutuu mahdollisuus Hallituskonferenssin jatkoilla Alina-Salissa klo 23. Sitsaajat ovat pukeutuneet leffahahmoiksi, piristä keskiviikkoiltaasi ja pukeudu sinäkin ! Muista ottaa opiskelijakortti mukaan!

PERJANTAINA: VOOn hallitus kokoustaa klo 16 Uudella Ylioppilastalolla Beauvoir-huoneessa. Kokous on tuttuun tapaan avoin kaikille kiinnostuneille, tervetuloa!

LAUANTAINA: Tenttiviikosta toipumista tarjolla Kuppalassa Fuksitoimikunnan HAALARIMERKKIBILEISSÄ! Bileet klo 18 alkaen! Erinomainen tilaisuus tavata muita kannulaisia ja viettää lauantai-iltaa rennoissa merkeissä. Mahdollisuus myös kauan odotetun FUKSI 2014 HAALARIMERKIN ostamiseen ja ompelemiseen ferrariunivormun koristeeksi.

Aurinkoista viikkoa,

Onerva Martikainen

Viestintäkoordinaattori ja kulttuurivastaava 2015

Voon vuosijuhlat ja vuosikokous

Hei kaikki voolaiset!

Kevät on valtio-opin opiskelijoille tärkeää aikaa. Nyt helmikuussa juhlitaan ensin yhdistyksen vuosijuhlia lauantaina 21.2. Älä missaa vuoden tärkeintä tapahtumaa vaan ilmoittaudu viimeistään torstaina 12.2!

Linkki ilmoittautumiseen löytyy tästä.

Vuosijuhlien jälkeen vuorossa on yhdistyksen kevätkokous maanantaina 23.1. Kokous pidetään oppiaineen kokoushuoneessa osoitteessa Unioninkatu 37. Kokouskutsu ja esitylista ovat nähtävillä sekä valtio-opin ilmoitustaululla että virallisella sähköpostilistalla. Luonnos toimintasuunnitelmaksi löytyy täältä, käykäähän kurkkaamassa, mitä vuodeksi on suunnitteilla. Löydät toimintasuunnitelman myös materiaalit-välilehdeltä.

Ihanaa kevään odotusta ja aurinkoisia päiviä,

Salla Huttunen
Puheenjohtaja 2015

Uudistuneet pääsykoevaatimukset ja hakuinfoa

Tervehdys valtio-opin oppiaineeseen pyrkivät tulevat valtsikalaiset!

Ajattelimme opintovastaavina nostaa esille huomioita koskien pääsykoeuudistusta, sillä uudistus on aiheuttanut hakijoissa ja vanhemmissa opiskelijoissa jonkin verran ihmetystä. Toivomme tästä olevan apua hakemistanne koskien.

Uudet pääsykoevaatimukset julkaistiin 21.1.2015, ja uusien vaatimusten myötä valtio-oppiin ei haeta enää linjoittain vaan yhdellä kirjalla haetaan kaikille kolmelle linjalle. Linjat ovat siis edelleen: hallinnon ja organisaatioiden tutkimus, politiikan tutkimus ja maailmanpolitiikan tutkimus.

Hakuvaiheessa hakija voi valita pyrkiikö hän yhdelle tai vaikka kaikille kolmelle valtio-opin linjoille. Mikäli hakija valitsee useamman linjan, hän saa ensisijaisesta linjavalinnasta kokeessa yhden (1) lisäpisteen. Tämä tarkoittaa siis sitä, että hakija voi hakea kaikille kolmelle linjalle yhdellä ja samalla kokeella, mutta ensisijainen hakukohde vaikuttaa siihen mille linjalle hakija sijoittuu valintakokeen perusteella. Jos hakija hakee vain yhdelle kolmesta linjasta hän ei saa lisäpistettä.

Pääsykoekirjallisuutena toimii David Heldin kirja Models of Democracy, 3.painos.

Hakijoita otetaan tänä vuonna 15 per linja. Huomaathan myös, että pääsykoe järjestetään tänä vuonna jo toukokuussa, 27.5. klo 14-19. Kokeeseen voi vastata suomeksi ja ruotsiksi.

Jos pääsykoeuudistusta koskien nousee kysymyksiä, tai jokin muu asia askaruttaa koskien esimerkiksi pääsykoekirjaa, koetilaisuutta tai mitä tahansa liittyen valtio-opin oppiaineeseen, voitte olla yhteydessä suoraan valtio-opin oppiaineen henkilökuntaan, tai meihin opintovastaaviin (kaikki yhteystiedot löytyy alta).

Toivomme menestystä luku-urakkaan ja ennen kaikkea tulevaan pääsykoekoitokseen! Nähkäämme syksyllä yliopistolla.

Ystävällisin terveisin.

Valtio-opin opintovastaavat
Anna Walldén & Raakel Kumpunen
opintovastaava(at)voo.fi

Valtio-opin henkilökunnan yhteystiedot:

Valtiotieteellisen tiedekunnan valintatoimisto
valt-valinnat(at)helsinki.fi
029 412 1638
tai
029 412 4809

Opintotoimiston henkilökunta
Antti Kosonen (opintoneuvoja)
valt-optoim(at)helsinki.fi
029 412 4812

Oppiaineen kokous 20.1.2015

Heippa VOOlaiset! Opintovastaavat olivat mukana 20.1. järjestetyssä oppiaineen kokouksessa, ja tässä tuttuun tapaan kokouksen top 3:

1. Valtiotieteellisen tiedekunnan leikkauspaineet kohdistuvat oppiaineiden osalta myös valtio-oppiin. Tämä tulee mahdollisesti vaikuttamaan opetuksen ja kirjatenttien määrään ja laatuun ensi lukukaudella.

2. Mikäli haluat esittää muutosehdotuksia tutkintorakenteeseen, ota pikimmiten yhteys opintovastaaviin esimerkiksi sähköpostitse (opintovastaava(at)voo.fi), sillä esitykset on tehtävä viimeistään Helmikuussa.

3. Valtio-opin henkilökuntaan on tulossa muutoksia. Erkki Berndtson ilmoitti jäävänsä eläkkeelle syksyllä 2015.

Lisäksi opintovastaavat haluavat onnitella Tero Erkkilää tyttövauvan syntymän johdosta!