Oppiaineen kokous 20.1.2015

Heippa VOOlaiset! Opintovastaavat olivat mukana 20.1. järjestetyssä oppiaineen kokouksessa, ja tässä tuttuun tapaan kokouksen top 3:

1. Valtiotieteellisen tiedekunnan leikkauspaineet kohdistuvat oppiaineiden osalta myös valtio-oppiin. Tämä tulee mahdollisesti vaikuttamaan opetuksen ja kirjatenttien määrään ja laatuun ensi lukukaudella.

2. Mikäli haluat esittää muutosehdotuksia tutkintorakenteeseen, ota pikimmiten yhteys opintovastaaviin esimerkiksi sähköpostitse (opintovastaava(at)voo.fi), sillä esitykset on tehtävä viimeistään Helmikuussa.

3. Valtio-opin henkilökuntaan on tulossa muutoksia. Erkki Berndtson ilmoitti jäävänsä eläkkeelle syksyllä 2015.

Lisäksi opintovastaavat haluavat onnitella Tero Erkkilää tyttövauvan syntymän johdosta!

Uusien opintovastaavien terveiset

Hei VOOlaiset!
Olemme Valtio-opin uudet opintovastaavat, Raakel ja Anna. Olemme aloittaneet vuoden 2015 kokoustamalla edeltäjiemme kanssa ja ideoita tulevalle vuodelle on jo runsaasti. Ideoita, ajatuksia ja parannusehdotuksia otetaan myös vastaan ja vanha opintovastaavien sähköpostiosoite (opintovastaava(at)voo.fi) on edelleen käytössä. Aiomme myös entistä tehokkaammin jalkautua opiskelijoiden keskuuteen ja toivoisimmekin, että ajatuksia tultaisiin kertomaan myös henkilökohtaisesti milloin vain. Raakel on HOT-linjan toisen vuoden opiskelija, joka on toiminut VOOn hallituksessa virkailijana vuoden 2014. Anna on HOT-linjan ensimmäisen vuoden opiskelija, joka kuitenkin saa kandin paperit jo syksyllä 2015 samalla aloittaen maisteriopintoja.

Vuoden ensimmäiset opintotiedotteet ovat tässä:
Muissa yliopistoissa suoritettujen opintojen hyväksilukemisesta löytyy päivitettyjä tietoja flammasta.

Lisäksi aiemmin voimassa ollut kuuden kuukauden sääntö, eli että kurssin kirjaosuus tulee tenttiä 6kk sisällä luento-osuuden suorittamisesta ei ole enää voimassa. Tämän vuoksi on tärkeää aina kurssin alussa varmistaa, mihin mennessä ja millä tavoin (tiedekuntatentti/ akvaariotentti/ luentomateriaali ja kirjatentti) kurssi tulee suorittaa.

Hyvää uutta vuotta toivottaen,
Raakel Kumpunen
0405542448
Anna Walldén
0414388216

opintovastaava(at)voo.fi

Kokous tiedekunnan henkilökunnan kanssa 3.12.2014

Heipä hei hyvät opiskelijat!

Tänään kokoustettiin tiedekunnan henkilökunnan ja valtsikan muiden opintovastaavien kanssa. Mukana menossa olivat vuoden 2015 VOOn opintovastaavat Raakel ja Anna. Kokouksen TOP 3:

1. Harjoittelutuen muutos. Nykyään puolet paikoista arvotaan ja puolet jaetaan edellisen lukuvuoden opintopisteiden perusteella. Tukikuukausien määrä laskettiin yhteen → nyt tukea riittää noin 200 henkilölle. Työharjoittelurahaa vuodelle 2015 voi hakea 8.12.2014 asti! https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/55447/lomake.html

2. Syksyn TVT-opetus. 2. periodin uudessa TVT-kurssissa puutteita. Kurssi järjestetään seuraavan kerran 4. periodissa ja sitä muokataan opiskelijoilta saadun palautteen perusteella. Palautetta voi edelleen lähettää kurssin opettajalle!

3. Tiedekunta tekee oppiaineiden kanssa ”yleissivun” vielä tämän vuoden puolella yleisopinnoista, mahdollisista siirtymäkausista, kurssien nimenmuutoksista jne. Yleissivulla pyritään muun muassa selkeyttämään uusia tutkintovaatimuksia ja niiden vaikutusta opintoihin.

Terveisin,

Opintovastaavat Marja ja Jesse

VOOn hallitus vuosimallia 2015 valittu!

Arvoisat VOOlaiset,
uusi hallitus vuodelle 2015 on nyt valittu:

Puheenjohtaja: Salla Huttunen
Taloudenhoitaja: Olavi Lyyra
Opintovastaava: Raakel Kumpunen

sekä

Alina Juote
Anna Walldén
Jarkko Nissinen
Kaarlo Somerto
Linda Palenius
Onerva Martikainen
Sanni Inovaara
Veronica Nyberg

Onnea kaikille valituille!