Tiedekulma avaa yliopiston WDC-vuoden

Helsingin yliopiston Tiedekulman avajaisia vietetään perjantaina 3. helmikuuta, kun yliopiston WDC-vuoden ensimmäinen teema, Terveys ja hyvinvointi, valtaa uuden ilmeen saaneen tilan.

Tiedekulma avaa yliopiston WDC-vuoden

Muodonmuutos Aleksanterinkatu 7:ssä on saatu päätökseen. Lopputuloksena on Helsingin yliopiston uusi huippututkimuksen ja koulutuksen näyteikkuna, jossa kaupunkilaiset, yliopistolaiset ja alumnit kohtaavat yliopiston uudella tavalla.

Idea Tiedekulman rakentamisesta kehittyi yliopiston Viestintä ja yhteiskuntasuhteet -yksikössä, kun yliopiston osallistuminen Helsingin World Design Capital -vuoteen synnytti ajatuksen yliopiston ja kaupunkilaisten kohtaamispaikasta.

– Idea oli itse asiassa muhinut päässäni jo muutaman vuoden ajan. Ajatus konkretisoitui, kun kuulin Aleksanterinkadun liiketilan olevan yliopiston omistuksessa, markkinointiviestintäpäällikkö Tanja Paananen kertoo.

Tiedekulman keskeiset tilat muodostuvat katutason päätilasta sekä alakerrassa sijaitsevista Kontti-galleriasta ja Helthinki-tilasta. Kontissa ja päätilassa esitellään muutaman viikon välein vaihtuvia teemoja ja Helthinki-tila toimii työpajojen, kokousten ja tietoiskujen paikkana.

Päätilassa sijaitsevat lisäksi yliopiston lehtien ja Helsingin Sanomien lukunurkkaukset sekä Ihana KahvilaRosebudin kirjakauppa ja yliopistotuotteiden shop. Paanasen mukaan tilaan haluttiin mahdollisimman paljon erilaisia tiloja ja toimintoja.

– Tilan muunneltavuus käyttötarkoituksen mukaan on ollut kantava ajatus, sillä Tiedekulma muuttuu aina tapahtuman ja teeman mukaan. Tiedekulma on ennen kaikkea yhdessä tekemisen tila, joten halusimme sinne paikkoja, joihin voi mennä työskentelemään tai ideoimaan yhdessä.

Huippututkimusta katutasolla

Tiedekulman kaksi ensimmäistä viikkoa vietetään Terveys ja hyvinvointi -teeman merkeissä. Tapahtumat ja tietoiskut käynnistyvät heti avajaispäivänä, ja Tiedekulman vaihtuvissa teemoissa nostetaan esille yliopiston tutkimusta ja toimintaa esimerkiksi yliopiston World Design Capital -hankkeiden avulla.

Tiedekulma avaa yliopiston WDC-vuoden

Terveys ja hyvinvointi -kokonaisuutta koordinoineen Päivi Lehtisen mukaan ensimmäisen teeman aikana Tiedekulmassa pyritään avaamaan ihmisille sitä tutkimusta, jota Helsingin yliopistossa lääketieteen – ja osittain myös eläinlääketieteen – alalla tehdään.

– Toiveena on, että ihmiset voivat tulla Tiedekulmaan katselemaan, kuuntelemaan, kyselemään ja keskustelemaan. Olemme oikein ylpeitä siitä, että muutamat kaikkein kiireisimmistä huippututkijoistammekin halusivat ja pystyivät varaamaan itselleen aikaa osallistumiseen. Yhtä lailla olemme ylpeitä siitä, että opiskelijammekin ottivat asian omakseen ja ovat mukana järjestelyissä, Lehtinen kertoo.

Tiedekulman keskeinen tavoite onkin tuoda yliopiston huippututkimusta kaduille, lähelle kaupunkilaisia.

– Toivomme, että pystymme luomaan aidosti matalan kynnyksen kohtaamispaikan yliopistolaisille ja kaupunkilaisille, Tanja Paananen päättää.

Tiedekulma aukeaa perjantaina 3.2.2012, jolloin se on yleisölle avoinna klo 10–14 ja klo 17–20. Tavallisesti Tiedekulman ovet ovat avoinna Helsingin designpääkaupunkivuoden ajan arkisin klo 10–20 ja ajoittain myös lauantaisin klo 11–15.

Katso Tiedekulman ohjelma Helsingin yliopiston WDC-blogista »»
Tiedekulma »»
Helsingin yliopiston WDC-blogi »»
Ihana Kahvila »»
Rosebud Books »»
Lisää aiheesta: “Muodonmuutos alkoi Aleksanterinkadulla” »»

Teksti: Toni Rönni
Kuva: Ari Aalto

This entry was posted in Tiedekulma, World Design Capital Helsinki 2012. Bookmark the permalink.

6 Responses to Tiedekulma avaa yliopiston WDC-vuoden

1. Oona Tähtinen says:

Pystyykö tietoiskuja katsomaan myöhemmin jostakin videotallenteena?

2. Tanja K Paananen says:

Hei, kyllä pystyy. Tietoiskujen videot tulevat livenä ja tallenteena osoitteeseen http://www.helsinki.fi/thinkwall. Sivusto saadaan liveksi ihan lähiaikoina.

3. eviitala says:

Hei, miksi en löydä Helsingin yliopiston WDC-blogia World Design Capital Helsinki 2012 -sivuilta, kohdasta, jossa on aiheeseen liittyviä blogeja? (Voi olla että en vain huomaa…) http://wdchelsinki2012.fi/

4. العاب says:

excellent. one of the best articles I have every read.thanks

5. asmaa says:

شركة نسر الرياض افضل شركة نظافة بالرياض

6. thanks for the information is very interesting and very useful Cara Pemesanan Ace Maxs