Etusivu

kop_r30_media__________ry16.jpgSosiaalipolitiikan portfoliovaatimukset ovat muuttuneet. Uuden käytännön mukaan kaikki vuonna 2007 ja sen jälkeen aloittaneet opiskelijat ylläpitävät blogiportfoliota. Käytäntöä muutettiin opiskelijapalautteen perusteella: kansiomallisia portfolioita ei ylläpidetty eikä portfoliokertomusten kirjoittamista pidetty motivoivana. Blogiportfolio on vanhan portfoliotyöskentelyn nykyaikainen muoto.

Blogiportfoliotyöskentelyllä pyritään seuraaviin tavoitteisiin:

  1. Kannustaa (julkiseen) keskusteluun sosiaalipoliittisista kysymyksistä, sosiaalipolitiikan opetuksesta ja omasta oppimisesta.
  2. Auttaa ymmärtämään omat vahvuudet ja itsensä kehittämisen tarpeet.
  3. Kannustaa luomaan opintojen loppuun mennessä sellainen portfolio, jonka voi tarvittaessa liittää työhakemuksen liitteeksi.

Sosiaalipolitiikan laitoksella on jo olemassa prof. J.P Roosin käynnistämä blogikulttuuri. Luultavasti JP:n blogi on yksi Suomen luetuimmista yhteiskuntatieteiden alaan liittyvistä julkaisuista, ja erittäin suositeltavaa luettavaa kaikille sosiaalipolitiikan opiskelijoille.

Roosin mukaan teksti on luonnollisimmassa muodossaan verkossa ja kaikkien saatavilla. Blogitekstin ei tarvitse olla ”tiedettä”: tärkeintä on kantaaottavuus, oivaltavuus ja rohkeus. Omaan blogiisi kirjoittaessasi sinun ei pidä kopioida ketään muuta kuin itseäsi.