Versiopäivitys ohi, uusien blogien perustaminen toistaiseksi poissa päältä

(Päivitys 2.2.: GA-plugari bugaa edelleen, ks. kommentti alta.)

Katko on nyt ohi ja palvelu on lähes normaalisti käytössä. Pari ongelmaa on kuitenkin vielä ratkaisematta:

 • Uusien blogein perustaminen ei toistaiseksi onnistu. Palveluun kirjautuvat käyttäjät, joilla ei ennestään ole blogia liitetään tilaajiksi pääblogiin. Heille voidaan perustaa omat blogit kunhan ongema saadaan korjattua. Niin uusille kuin vanhoillekin käyttäjille voi kuitenkin jakaa normaalisti oikeuksia jo olemassa oleviin blogeihgin.
 • Päivitys sekoitti taas Google Analytics -tilien tiedot ja Analyticsin mahdollistavan lisäosan asetuksiin vievä linkki johtaa nyt jostain syystä blogin ohjausnäkymään. Tutkimme asiaa.
 • Joissain blogeissa sivuapalkeista on kadonnut vimpaimia. Näissä tapauksissa on vimpaimet asennettava ja sisällöt syötettävä uudelleen. Sori.

Päivitän listaa sitä mukaa, jos ongelmia vielä havaitaan ja sitä mukaan kun niitä saadaan korjattua. Raportoikaa kaikista havaitsemistanne ongelmista osoitteeseen ok-blogs@helsinki.fi.

Pävitys kesti tosiaan huomattavasti ennakoitua kauemmin. Päivityksessä hypättiin useamman version yli, missä on aina omat ongelmansa. Tällä kertaa tietokannan päivitys vaati jonkin verran käsityötä ja se hidasti prosessia merkittävästi.

Päivitys jouduttiin tekemään myös melko nopeasti reaktiona WP:ssa ilmenneeseen tietoturva-aukkoon. Tämän vuoksi tieto katkosta ei ollut saavuttanut kaikkia käyttäjiä ja tuli monelle yllätyksenä. Ajankohtaisten katkojen tilaa ja arvoitua kestoa voi seurata tietotekniikkaosaston katkotiedotteista.

5 Replies to “Versiopäivitys ohi, uusien blogien perustaminen toistaiseksi poissa päältä”

 1. Sama ongelma kuin ylläolevalla… Yritin etsiä asetussivua mielestäni kaikkialta ja kokeilin myös Analyticsin deaktivointia ja aktivointia.

 2. Jeps, olette aivan oikeassa: GA-plugari bugaa edelleen. Se toimii kuitenkin jostain syystä koko palvelun ylläpidolle. Eli jkiirellisissä tapauksissa jos haluat Google Analyticsin päälle lähetä ylläpidolle viesti jossa kerrot

  – blogin osoitteen
  – GA-tilisi UA-koodin

  niin laitamme tuon asetuksen päälle blogikohtaisesti.

 3. Terve, kuis kauan arvioit että kestää saada uusia blogeja perustettua. Olen laitoksessa mainostanut tätä systeemiä tutkimusprojektien sivuille (itse tietenkin testaamatta) ja nyt täällä oltaisiin henkisesti valmiita kokeilemaan.

 4. Uusien blogien perustaminen saadaan päälle perjantaina aamupäivällä. Sitä edeltää taas – sori vaan – katko.

Comments are closed.