Roskapostikommenteista

Käyttäjäpalautteen perusteella roskakommenttien määrä blogipalvelussa on viime viikkoina lisääntynyt merkittävästi. Katsotaanpa jos tälle voitaisiin tehdä jotain.

Ensimmäisena askeleena lisäosista aiemmin löytynyt roskapostisuodatin WP-SpamFree on nyt otettu käyttöön kaikissa blogeissa. SpamFree ei siis enää löydy blogin lisäosalistasta, mutta sen asetuksia pääsee edelleen muuttamaan blogikohtaisesti kohdasta Lisäosasta > WP-SpamFree.

Jos roskapostia tulee häiritsevässä määrin edelleen, lisäosista löytyy nyt myös SI CAPTCHA Anti-Spam, joka lisää kommenttilomakkesiin kuvatunnistuksen. Kommentoijan tulee siis todistaa inhimillisyytensä toistamalla kuvassa annettu merkkisarja lomakkeelle. Palveluun kirjautuneille käyttäjiltä tätä varmistusta ei oletuksena edellytetä. Tätä voi säätää lisäosan asetuksista.

Muistutukseksi kohdasta Asetukset > Keskustelu voi myös säätää monipuolisesti kommentoitiasetuksia, esim. miten kommentteja moderoidaan tai sulkea kommentit automaattisesti n. päivää julkaisemisen jälkeen. Jälkimmäinen on erityisen helppo ja tehokas tapa torjua roskaposteja vanhoissa merkinnöissä.