Eroon roskapostista

Kesän jälkeen moni on taas löytänyt bloginsa kommenttiosastolta runsaasti roskpostia. Spammin torjuntaan on olemassa pari verraten helppoa keinoa.

1. Tarkista keskusteluasetukset

Blogin yleisistä kommentointiasetuksista (“Asetukset” > “Keskustelu“) voit säätää esim. että kommentointi suljetaan automaattisesti tietyn ajan jälkeen merkinnän julkaisemisesta. Tämä on usein tehokas keino, sillä spammia tulee usein pääsääntöisesti juuri vanhoihin merkintöihin.

Samasta paikasta voi halutessaan myös rajata kommentoinnin vain sisäänkirjautunilee käyttäjille (eli käytännössä yliopistolaisille).

2. Ota käyttöön CAPTCHA

Lisäosista löytyvä SI CAPTCHA Anti-Spam lisää kommenttilomakkeisiin kentän, johon kommentoijan on kirjoitettava kuvassa näkyvät merkit. Tämä estää tehokkaasti ohjelmallisesti tuotetun roskapostin, mutta on usien myös hiukan turhauttavaa kommentoijille.