Päivityksiä: Sähköposti-ilmoitukset toimivat taas, uusi yliopistoteema testikäytössä

Sähköposti-ilmoitukset blogiin jätetyistä kommenteista toimivat taas. Ilmoituksiin liittyviä asetuksia voi muttaa blogin ylläpidossa kohdasta “Asetukset” > “Lukeminen“.

Toisena merkittävänä uutuutena blogien ulkoausvalikoimasta löytyy nyt uusi teema: Vielä beta-testauksessa oleva Tutkimusyliopisto on yliopiston verkkosivujen nykyistä ulkoasuamukaileva blogiteema, jonka on tulevaisuudessa tarkoitus korvata nykyinen Huippuyliopisto-teema.

Teema on siis tarkoitettu yksiköiden ja projektien käyttöön yliopiston viralliseen verkkoviestintään kuuluville sivustoille. Teemaan kuuluu blogin sivuista automaattisesti luotava kaksitasoinen navigaatio, sekä itse määriteltävä taustakuva ylätunnisteessa. Teeman asetuksista voi lisäksi säätää mm. teeman väritystä ja erikielisiin versioihin osoittavien linkkein osoitteita.

Beta-leima kuitenkin tarkoittaa, että teemaa ei vielä suoistella käytettäväksi julkisilla sivuilla. Tutkimusyliopisto on suunniteltu toimivaksi erityisesti lähiakoina julkaistavalla 2.7-versiolla. Nykyisessä versiossa teemassa on joitain bugeja mm. yläreunan navigaatiossa. Teeman pohjalta voi kuitenkin jo alkaa rakentamaan sivustoa ja julkaista sen teeman ja blogipalvelun päivittyessä lähiviikkoina (tai -kuukausina).

Vielä yksi pieni lisäys: HTML-elementeissä voi nyt käyttää title, class ja id -attribuutteja. Tämä mahdollistaa mm. mikroformaattien hyödyntämisen merkinnöissä sekä blogin rekisteröimisen Research Blogging -verkostoon.