Google Analytics -seurannan korjaaminen ja muut ongelmat versiopäivityksen jälkeen

Blogipalvelun versiopäivityksen jäljltä blogeissa saattaa ilmetä joitain pieniä ongelmia. Yksi yleinen ongelma näyttää olevan Google Analytics -seurannan asetusten sotkeutuminen.

Ongelman voi todeta tarkistamalla lisäosan asetukset kohdasta Lisäosat > Google Analytics. Jos asetukset ovat sotkeutuneet, kaikissa vapaatekstikentissä on arvo “a” ja kaikki checkboxit on ruksittu päälle.

Tilanne on onneksi helposti korjattavissa. Käyttäjän tulee vain nollata laajennuksen asetukset ja määriteltävä laajennukselle uudestaan käytetyn Analytics-tilin id-tunnus seuraavasti:

 1. Nollaa asetukset kohdasta Lisäosat > Google Analytics ja klikkaa alareunasta löytyvää nappia Reset settings.
 2. Tarkista oman Analytics-tilisi id-tunnus ja ja määrittele se kohtaan Analytics Account ID.

Tarvittavan ID-tunnuksen paikallistamisessa auttaa tarvittaessa tämä lyhyt videotutoriaali:

[vimeo http://vimeo.com/3835535]

Muita ongelmia?

Muitakin pieniä ongelmia saattaa ilmetä, joten oman blogin käytössä olevat lisäosat ja muut keksieset toiminnot kannataa vilkaista läpi. Esim. sivupalkista on joissain tapauksissa tippunut muutakin kuin vain avainsanapilvet. Nämä saa palutetettua takaisin kohdasta Ulkoasu > Sivupalkit. Kaikenlaisista pienistäkin bugeista ja ongelmista voi raportoida esimerkiksi tämän merkinnän kommenteissa.

One Reply to “Google Analytics -seurannan korjaaminen ja muut ongelmat versiopäivityksen jälkeen”

 1. Staattiseksi etusivuksi merkitylle sivulle ei voi lisätä linkkiä suoraan liitetiedostoon. Sivun tallennusvaiheessa WP virheellisesti muuttaa sen linkiksi tiedostoon linkittävälle sivulle mikä voi olla hämäävää.

  Ongelman saa korjattua kun automaattisella toiminnolla tehdystä linkistä poistaa (ennen sivun tallentamista) HTML-muokkaustilasta rel attribuutin (a-elementin kohta rel=”attachment wp-att-xxx” kokonaisuudessaan).

  Tallennuksen jälkeen kohtaa ei voi suoraan poistaa koska itse linkitys on muuttunut. Poista silloin koko linkki ja tee se uudestaan em. huomioiden.

  Lisää ongelmasta:
  http://core.trac.wordpress.org/ticket/7040
  http://wordpress.org/support/topic/219507

Comments are closed.