4. kurssikerta – Ruutukarttoja

Neljännellä kurssikerralla tehtiin ruutukarttoja.
Omaan karttaani yritin ensin merkitä lasten määrää Helsingissä, mutta kun kaksi kertaa onnistuin sotkemaan karttani, päätin tehdä kolmannella kerralla kartan Helsingin 25-29-vuotiaat (kuva 1). En sitten tiedä, millä logiikalla tama toimi niin paljon paremmin, kun tiedot sinänsä olivat ihan samaa kamaa 😀 25-29-vuotiaiden ikäluokasta suuri osa on varmaankin opiskelijoita, vastavalmistuneita tai juuri työelämässä aloittaneita. Lisäksi joukkoon mahtuu varmasti paljon perheellisiä. Suurin osa ikäluokasta on keskittynyt Helsingin kantakaupungin alueelle, erityisesti Meilahti-Eira-akselille ja Kallioon. On hauska huomata, että myös Viikin ja Kumpulan kampusten alueella on melko tiheät esiintymät tämän ikäluokan edustajia.
Nuoret aikuiset ovat asettuneet asumaan lähelle keskustaa. Syinä tälle ovat varmasti keskustan ja palveluiden läheisyys, hyvät liikenneyhteydet ja pienien asuntojen saatavuus (yksinasuvat ja lapsettomat pariskunnat). Kauempana keskustasta olevilla lähiöalueilla asuu varmasti enemmän työssäkäyviä ja perheellisiä. Jos olisin kotoisin Helsingistä ja tietäisin enemmän eri ikäluokkien sijoittumisesta kaupungin alueella, voisi olla helpompi pohtia sen syitä.

Helsingin25-29

Kuva 1. 25-29-vuotiaiden sijoittuminen Helsingin alueelle

 

Käytin luonnollista luokittelua, sillä se yksinkertaisesti näytti tässä yhteydessä parhaalta. Luokittelut ovat minulle vielä vähän vierasta maaperää, joten menen aika lailla mututuntumalla. Joskus pitäisi oikein varata aikaa sille, että kokeilisi läpi kaikki mahdollisest erilaiset luokittelutavat ja selvittäisi, mikä on missäkin tilanteessa se paras. Näin kurssin ohessa kuitenkin tyydyn tekemään sen mitä on vaadittu ja opettelemaan asioita pikkuhiljaa. Ei viitsi ottaa turhan suurta stressiä siitä, miltä kaikki pienet yksityiskohdat näyttävät. Kunhan kartta on selkeä ja tulkittavissa edes jotenkin, niin ollaan taas opittu jotain uutta 😀

– Anni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *