Loppu alkaa häämöttää

Kurssikerta viisi vietettiin suurimmalta osin itsenäisen työskentelyn parissa. Kurssin puoliväli on ohitettu ja pientä osaamistakin on jo tarttunut mukaan. Itsenäiseen, sujuvaan työskentelyyn tarvitaan kuitenkin vielä runsaasti harjoitusta.

Viides viikko tarjosi miellyttävän paljon työkaluja oman geoinformatiikan osaamisen kartuttamiseksi. Bufferityökalu on oiva lisä omaan perusosaamiseen ja nyt todella tuntuu että sen käyttö alkoi sujua. Tulihan sitä käytettyäkin. Kuten Justus Poutanen mainitsee, myös Spatial Query työkalu tuntuu erittäin hyödyliseltä työkalulta.

Kyseisiä työkaluja tuli käytettyä melkein liiankin kanssa lukuisissa tehtävissä. Ensiksi laskimme pääkaupunkiseudun lentokenttiin liittyvää tietoa, muun muassa lentomelun alueellisuutta. Tämän jälkeen tarkastelimme väestön keskittymistä asemien ympäristöön, jonka jälkeen oli tiedossa vielä esimerkiksi koulupiireihin liittyviä tehtäviä. Vastaukset ohessa (Taulukko 1.). Taulukkoni on puutteellinen sillä epähuomiossa karsin z-asemalta “turhia tiedostoja” hiukan liian rankalla kädellä. Mielestäni helpoimmin ymmärrettävän asematehtävän tein uusiksi, mutta muiden alkupään tehtävien vastaukset jäivät kateisiin.

Vastaustaulukko

Lähteet: Poutanen, Justus (2019) “Negaa kuumotteluille ja kaatuiluille”

Luettu 7.3.2019

https://blogs.helsinki.fi/pjustus/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *