Ympäristösuunnitelma

Ympäristösuunnitelma 17.04.2023

Helsingin yliopiston estetiikan opiskelijoiden ainejärjestö Aistimus ry:n ympäristösuunnitelma

Ympäristövastaava

Aistimuksella on ollut oma ympäristövastaava vuodesta 2020 lähtien. Ympäristövastaava kiinnittää huomiota toiminnan kestävyyteen ja kehittää Aistimusta ympäristöystävällisemmäksi järjestöksi. Ympäristövastaava laatii ympäristösuunnitelman ja valvoo sen toteutumista. Vuonna 2023 ympäristövastaavana toimii Siiri Sainio. Ympäristövastaavaan voi ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä uusien ideoiden ja palautteen antamiseksi (siiri.o.sainio(at)helsinki.fi).

Kokoukset ja tapahtumat

Kokouksista ja tapahtumista ilmoitetaan sähköisesti. Samoin kokouslistat toimitetaan sähköisesti. Kokouksissa ja tapahtumissa syntyneet jätteet kierrätetään. Tapahtumiin tehdyt hankinnat tehdään harkiten ja kertakäyttöisyyttä vältetään. Aistimus pyrkii toteuttamaan ympäristöaiheisia tapahtumia ja projekteja. Syksyllä 2019 Aistimus istutti puuntaimia osana Miljoonan puun talkoot -projektia.

Ruoka

Aistimuksen tarjoilut ovat aina vegaanisia. Pyrimme valitsemaan mahdollisimman vähän pakattuja tuotteita. Ruokahävikkiin kiinnitetään huomiota. Aistimus suosii kotimaista ja luomua, sekä kestävästi ja eettisesti tuotettuja elintarvikkeita. Ruokaostokset kulkevat kestokasseissa.

Liikkuminen

Aistimus liikkuu jalan, pyörällä ja julkisilla liikennevälineillä. Vuonna 2019 ekskursiomatka Pietariin taitettiin junalla.

Sosiaalinen kestävyys

Osana Aistimuksen pyrkimystä kohti kestävämpää ainejärjestötoimintaa on sosiaalinen kestävyys. Aistimuksen toiminta perustuu yhdenvertaisuuteen ja tasaarvoon, lue lisää Aistimuksen yhdenvertaisuussuunnitelmasta.

Aistimuksella ei ole jäsenmaksua. Tapahtumiin ja hallituksen toimintaan mukaan ovat tervetulleita kaikki! Emme edellytä aikaisempaa kokemusta järjestötoiminnasta. Aistimuksen ilmapiiri halutaan pitää kannustavana kaikille osallistujille.