Luo oma Urkund-tunnus

Urkund tunnukset voi luoda henkilö joka on palvelussuhteessa Helsingin yliopistoon ja hän tarvitsee järjestelmää työssään. Opiskelijat (ml. jatko-opiskelijat) eivät voi luoda itselleen ns. opettajatunnusta eli saada itselleen omaa Urkund-postilaatikkoa tiedostojen palauttamista varten.

Jos sinulla ei ole Urkund-tunnusta, toimi seuraavasti:
Urkund tunnusten luonti (pdf)

Ensimmäisellä  kirjautumiskerralla luodaan  käyttäjälle Urkund-tunnus  ja Urkund-analyysien toimitusosoite  (etunimi.sukunimi.hy@analyysi.urkund.fi).
Toimi seuraavasti:

  • Kirjaudu Urkundiin  osoitteessa http://www.urkund.com > Log in > Log in to the Urkund System
  • Valitse seuraavan sivun oikealta puolelta Shibboleth log in ja alasvetovalikosta Organization – Select your organization >  University of Helsinki. Klikkaa painiketta “Login using Shibboleth”
  • Kirjoita seuraavalle sivulle Helsingin yliopiston pääkäyttäjätunnuksen tiedot (tunnus ja salasana). Hyväksy henkilötietojen (nimi, sähköposti ja kotiorganisaatio) luovutus.
  • Seuraavassa vaiheessa Urkund-käyttäjätunnuksen valmiita tietoja ovat Sähköposti, Nimi ja Käyttäjätunnus.
  • Hyväksy palveluehdot.
  • Lopuksi valitse “Luo käyttäjätunnus.”
  • Tämä luomasi Urkund-tunnus yhdistetään HY:n pääkäyttäjätunnukseesi
    HUOM! Aktivoituasi Urkund-tunnuksen yllä oleva prosessin mukaisesti tulisi sinun nähdä Urkundin sivulla oikealla puolella “Upload documents” ja vasemmalla puolella oma Urkund-analyysiosoitteesi (etunimi.sukunimi.hy@analyysi.urkund.fi). Jos et näe analyysiosoitetta, et ole saanut opettajatunnusta vaan opiskelijatunnuksen. Jos kuitenkin tarvitset Urkundia työssäsi, ota yhteys tukipalveluosoitteeseen (opetusteknologia at helsinki fi ) niin tunnuksesi voidaan korottaa opettajatunnukseksi. Viestissä on hyvä näkyä laitoksen/ oppiaineen esimiehen hyväksyntä opettajatunnukselle esim. cc-viestinä. Jatko-opiskelija ei voi saada opettajatunnuksia, oman väitöskirjansa tarkistamiseen, vaan hänen tulee tarkistuttaa työnsä ohjaajansa kautta kuten perustutkinto-opiskelijoidenkin.