Spel i Aleksandria

Helsingfors 19.3.2015

Våra andra möte var sådan vi hade diskuterade – spel och prata. Vi träffades i Aleksandria och tog ett bord i Aleksadria’s Student plats. Anita och Hanna hade aldrig varit dit, men jag går där ibland att sova lite (men den här gången erövrade jag inte soffan). Jag hade med mig olika spel: Carcassonne, Hobitt kortspel, vanliga kortlek, Gloom och berättelse tärning. Vi hade ju inte tid att spela alla olika spel, men det är alltid bra att ha valfrihet.

Vi började med Carcassonne. Det är en strategi spel, där man måste bygga stader, kloster, åkern och vägen så att få poänger. Anita och Hanna hade aldrig spelade Carcassonne, så vi tog inte med åkern och bara byggt staden, kloster och vägen. Lyckligtvis tyckts Anita och Hanna det här spelet och vi fortsättande med det.

Inom spelning pratade vi om våra liv senast vi såg varandra sista gång. Tid hade försvunnits så snabb! Vi alla hade mycket att studera: till exempel Hanna och jag hade skrivit våra kandidat studien. Saken hade förändrat också i vårt fritid: till exempel Anita hade deltagit i en riksdagsval kampanj.

Vi slutade mötet med två partier av Klöver sju som visades sig av vår favorit. Alla hade vinna och förlorat – och tid hade försvunnit så snabb igen.

– Anna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *