Amazing race in Helsinki (Anna, Henni och Marika)

1. Aleksanteri II:n patsas Senaatintorilla. Sen on suunnitellut Johannes Takanen ja Walter Runeberg ja se on pystytetty vuonna 1894 Aleksanteri II:n kunniaksi, koska hän oli pidetty hallitsija, jonka valtakaudella toteutettiin huomattavia yhteiskunnallisia uudistuksia.

2. Lainaus on kirjasta Hägring 38, puuttuva sana: stadiontornet.

Suositellut romaanit:

1. Westö: Leijat Helsingin yllä: ilmestynyt vuonna 1996, kertoo suomenruotsalaisen helsinkiläisperheen tarinan 1960-luvulta 1980-luvulle.

2. Westö: Missä kuljimme kerran: julkaistu vuonna 2006, kertoo 1905-1938 välisen ajan tapahtumista Helsingissä, mm. sisällisodasta ja sodan varjostamasta 30-luvusta.

3. Tikkanen: Brändövägen 38: omaelämäkerta, joka kertoo suomenruotsalaisesta perheestä.

3. Vi besökte Nypolen och stötte där på Irene Blomqvist som är medlem i Åbo Nation, Hon berättade att Åbo Nation grundades 1643 och är en av de äldsta studentföreningarna i Helsingfors. I nationen finns ca 50 aktiva medlemmar. Varje onsdag har nationen programkvällar som bjuder på varierande program.

 

4. Valitsimme esineeksi matkamuiston, pienoismallin Helsingin kirkoista ja Eduskuntatalosta, koska ne ovat suosittuja turistikohteita.

20150326_162634[1]

Oj Helsingfors, oj Helsingfors

Uskontoja on monenlaisia, Eduskuntatalossa mielipiteet ei harvinaisia, Tuomiokirkon portailla auringosta nautitaan, kesäisin Espalla nauretaan.

O ljuva Helsingfors!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *