Amazing Race Helsingissä

Moikka!

Hanna ja Linda lähtivät joukkueena suorittamaan Amazing Race tehtäviä Helsinkiin. Alla löytyy meidän vastaukset tehtäviin:

1. Ensimmäistä tehtävää varten kävimme Kaisa-kirjastossa. Vastauksien löytymiseen oli kaikki keinot sallittuja, joten päädyimme löytämään vastaukset Googlesta. Saimme selville että Kjell Westön kirjasta oleva lainaus, oli kirjasta Kangastus 38. Kuvauksessa katsellaan Helsinkiä Stadionin tornista.

Kolme romaania jotka sijoittuvat Helsinkiin:
Nina Hurman, Yönpunainen höyhen. Kirja sijoittuu 1920-luvun Helsinkiin.
Nina Hurman, Hatuntekijän kuolema. Kirja on jatko-osa edelliselle kirjalle.
Laura Honkasalon, Perillä kello kuusi. Kirja sijoittuu 1960-luvun Helsinkiin.

 

2.Nationen
Vi visste inte var är students klubbar. Vi försökte googla saken ganska länge, och det var svårt, för med datorn i Kaisa var bara för att söka information om böcker. Vi gick till huvudbyggnaden, och frågade vaktmästaren om han visste, han råda oss att gå till Mannerheimvägen 5.

Vi hittade Etelä-Suomalainen osakunta och fick ta foton med en av medlemmarna, vi fick även Aleksis Kivi med på fotot (synd att vi redan hade tagit staty foto vid Senatstorget, nu har vi gjort den här delen av uppgiften dubbeltJ ). Flickan (på fotot, vi glömde fråga hennes namn) berättade oss mycket intressanta saker om nationer.

Ett par år sen stal någon statyn av Aleksis Kivi, men lyckligtvis fick de den tillbaka. Nationen hade tänkta att rapportera till polisen om statyn inte skulle visas inom en viss tid. Efter en tid kom statyn tillbaka till nationen, med taxi.

WP_20150326_005

3. Päädyimme Helsinkiä symboloivaa esinettä varten raitiovaunuun. Raitiovaunu on ollut osa Helsingin katukuvaa jo yli 100 vuotta ja raitiovaunuja ei löydy muualta Suomesta kuin Helsingistä. Meidän runosuoni kukki ja runoilimme seuraavan runon:

Spårassa on hubaa
kun jengi rulaa
Katuja en halua dallailla
koska spårassa voi halailla

 

4. Vi valde Alexander II statyn vid Salutorget. Johannes Takanen och Walter Runeberg planerade statyn. Den avslöjades år 1894 och den är tillägnad till storhertig Alexander II.

WP_20150326_003

Olipas kivoja tehtäviä!

Terkuin, Hanna ja Linda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *