Berättelse om vårt först möte monader senare

OBS! Va mycket tid har gåt förbi. Men lyckligtvis bra te stannar i minde.

Vi träffade med målet att fästa Runeberg – vi gick till Kannisto bageri, men det var för lilla för oss. Eftersom ingen av oss visste ett bageri som sålde Runebergs tårtor, gick vi till likande plats som jag visste. Så bageri förändrat till ett te hus.

Helsingfors har några bra te husar. Alla har olika bra poänger: till exempel Théhuone har bra japanska te och Teemaa är bäst för lång stunder med högklassig te. Vi gick till the Ounce i Kamppi, som är stämningsfullast plats för bra te. The Ounce är dekorerats i en gammal stil och det är ganska liten, med bara fyra bord. Ibland har dom klassisk musik i backrummet. Det är en jätte bra plats för visa landboende och utomlandare och också en bra platts för att läsa och njuta te.

När vi gick till the Ounce visste jag inte att Anita och Hanna drack te bara ibland. The Ounce har tiotals teslagar och du väljer dom med hjälp av ditt luktsinne. Jag dricker mycket te och vet vad jag tycker (just nu min favorit te är Gen Mai Cha och Oolong). Jag välde green te med ingefära (tror jag) som har en fresk smak. Anita och Hanna hade svart te med frukter som säljare rekommenderats.

Lyckligtvis tyckte Anita och Hanna om the Ounce även om te husen var en ny upplevelse för dom. Vi blev bekanta med varandra och tid gick förbi ganska snabbt. Vi funnit att vi inte har så mycket gemensamt med varandra och att ibland hade vi svårt att fortsätta konversation. Endå hade vi en bra tid!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *