Viimeinen tapaaminen – Ajattelun voimaan

Viimeiselle tapaamiselle minä ehdotin että käydään yliopiston uudessa näyttelyssä yliopiston päärakennuksessa. Näyttely kertoo yliopistan historiasta ja kun me molemmat pidimme viimeisesta näytellystä luulin että tämä voisi olla hauska juttu tehdä. Kun tultiin näyttelyyn olin vähän yllätynyt, se oli niin hienosti tehty ja se oli ihan niin kuin tavallinen museo, vaikka se yliopiston salissa. Koska yliopisto täytää 375 vuotta tänä vuonna näyttely käsitteli yliopiston historian perustusvuosi 1940-lta tähän päivään.

Minusta se oli mahtava että useita esineitä Turun ajasta on vielä käytössä, esimerkiksi rehtorin avaimet ja valtikat. Näimme myös pari videoa jotka olivat hauskaa keskusteltiin siitä että yliopistolla on monta kummallista perinnettä kuin ”Mantan lakitus”. Vaikka puhuttiin vain ruotsia tänään yritin muistaa pari uutta sanoa suomeksi, näytteylyssä luin paljon sanoja jotka minä en oli ikinä nähnyt ennen. Myös tässa näyttelyssä opin paljon, minulla ei oli aavistustakaan että yliopistolla oli oma tuomiovalta ja linna. Suosittelen tämä näyttely kaikille jotka ovat kiinnostuneet historiasta!

Olen iloinen että olen osallistunut tässä kursissa, luulen että minun suomi on parannut vähän ja sen lisäksi olen oppinut paljon uutta minun uudesta kotikaupiungista ja yliopistosta.

-Celinda