Vuoden ensimmäinen päivä!

Vuoden ensimmäinen päivä. Uusi vuosi antaa mahdollisuuden aloittaa puhtaalta pöydältä, unohtaa menneet ja tehdä ryhtiliikkeen kohti parempaa. Mitä parempi sitten merkitsee: onko se parempaa elämää, kasvamista ihmisenä tai jonkinmoista suurempaa tai vaatimattomampaa paremmuutta? Voihan olla, ettei minkään paremman tavoitteluun ole edes tarvetta. On hyvä olla tässä näin, sellaisena kuin on ja se riittää.

Toisinaan myös tuntuu siltä, ettei mitään uuden vuoden lupauksia kannata antaa, koska se tuntuu teennäiseltä. Lisäksi usein lupausten pitämiseksi joutuu ponnistelemaan mahdottomasti. Lupaus yrittämisestä kuulostaakin paljon paremmalta.

Alustuksesta voi varmasti aavistaa, että minä aion tehdä ryhtiliikkeen.. alkaisiko se beellä ja loppuisi mahdollisesti iihin? Voisin ainakin yrittää!

Rasvaa, sokeria, suklaata, kookosta, sitruunatahnaa..

.. kaikkea todella epäterveellistä, mutta herkullista! Pääsiäisen kunniaksi pyöräytin kunnon kookos-suklaakakun, josta blogissa on ohje. Tällä kertaa justeerasin hieman enemmän alkuperäistä ohjetta ja muokkasin sekä taikinaa että täytteitä. Kookostuorejuustosotkun lisäksi pistin kakun väliin sitruunatahnaa. Jossakin välissä täytyisi päivittää ohjetta blogiin.. ihan vaan sivuhuomautuksena, kun itsellä meinasi mennä hermot liirumlaarumohjeeseen mikä täältä löytyy:)

Kuvassa näkyy kakun lisäksi ote muistakin kätteni töistä. Tiilimuuri, jonka omin pikkukätösin kaivoin kamalan rasvakerroksen ja töhkälaastin seasta:)

Uusi vuosi, uudet kujeet!

Hiljaista on ollut. Liian hiljaista. Paljon olisi sanottavaa ja vielä enemmän näytettävää, mutta minulla on ollut niin kova kiirus etten ole millään ehtinyt lisätä tänne mitään.. yli puoleen vuoteen:) Eiköhän tämä tästä, varsinkin kun suuret päätökset on saatu valmiiksi. Harkitsin toisen ja kolmannen blogin perustamista, mutta jos ei ensimmäistäkään saa pidettyä ajan tasalla niin ei kannata. Päivittelen jatkossa siis tätä samaa vanhaa blogiani, mutta kättentöitä tulen höystämään puutarhajutuilla sekä vanhan talon remontointipuuhilla.

Vappumunkit

Tällaisia syntyi vielä ennen nukkumaanmenoa: munkkirinkilöitä ja hillomunkkeja. Hillomunkitkin onnistuivat, vaikka niiden epäonnistumista pelkäsin etukäteen koostumuksen puolesta. Yllätyin positiivisesti, ei se niin vaikeaa ollutkaan. Nam nam!
Glada vappen!

Marketta-matto

Lavat on jumissa ja niskaa kolottaa, mikä kertoo siitä että olen saanut päätökseen jotakin isoa. Tämä pitsimatto on virkattu Kangasaitan ohjeella, mutta materiaalin loppumisen takia oikaisin vähän mutkia suoriksi. Jätin kaksi viimeistä kerrosta virkkaamatta ja reunan pitsin keskeneräiseksi, sillä itselläni meni 2 kg ylimääräistä kudetta ohjeen menekkiin verrattuna, enkä halunnut tuhlata enempää rahaa tähän yhteen mattoon.

Työhön muistaakseni meni 5 kg ontelokudetta ja 2 virkkuukoukkua (jotka siis hajosivat mattoa tehdessä). Maton halkaisija on 110 cm. Kude oli jotakin Kauhavan Kangasaitan ontelokudetta. Matto meni lahjaksi, itselleni en raaskisi tehdä mitään näin kallista:)

Sydänheijastimia

Heijastimia oli tarkoitus tehdä syksyn mittaan paljon paljon enemmän. Tässä tulos: kaksi sydänheijastinta turvaksi pimeän varalle ystävälleni. Toinen on kaksipuoleinen, roikkuvaa mallia ja toinen on yksipuoleinen vähemmän roikkuva heijastin. Noh, ehkäpä kesän mittaan surruuttelen koneellani tulevaksi syksyksi heijastimia pienen läjän. Heijastinmallit on jo suunniteltu, nyt ne pitäisi enää toteuttaa:)

Perusvillasukkia

Näissä ei ole mitään ihmeellistä, joululahjaksi perusvillasukkia. Niiden tekeminen ei kuitenkaan helpottanut ylitsepursuavan lankakoppani tungosta, vaan täytyy pitää sormet kiireisinä vastaisuudessakin. Lankana Novitan Seitsemän veljestä Raita vihreä-lime ja Seitsemän veljestä tummanharmaa.

 

Neulottu kaulahuivi

On kulunut taas tovi edellisestä päivityksestä, mutta minkäs kiireelle mahtaa.. ehkä jossakin välissä saan päivitettyä kaikki tuoreimmat tekemiseni tänne blogiin asti. Tämä huivi on viimeisin tekeleeni, vaatimattoman runsas, tarpeeksi pitkä ja mukavan lämmin:)

Lankana CeWegin Malibu (95% akryylia, 5% polyesteria). Langan menekki reilut 100g.