Runebergin muffinssit

Runebergintorttu on ehdottomasti yksi suosikkiherkuistani ja tapanani on leipoa niitä muulloinkin kuin helmikuussa. Kuitenkin perinteisen kokoiset tortut ovat mielestäni aivan liian isoja syötäväksi kerralla ja sen lisäksi taikinaa on kohtuuttomasti suhteessa hilloon.. niinpä leivon runebergini muffinsivuokiin. Toimii!

Ai niin, ja kuten kuvasta näkeekin, se hilloympyrä siinä keskellä muuntuu käsissäni automaattisesti sydämeksi:)

Tämä erinomainen runebergien ohje on Sara la Fountainin kirjasta a’la Sara, jossa tortut onkin kokonaisen kakun muodossa. Kirjassa on ohje kuorrutteen tekoon, mutta itse oikaisen mutkat suoriksi ja teen kuorrutteen helpoimman kautta.

Taikina

400 g voita 
2dl sokeria
2 dl fariinisokeria
4 kanamunaa 
6 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta 
2 dl piparkakkumuruja
4 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa 
4 tippaa karvasmanteliaromia
4 tl vanilja-aromia
1 rkl kardemummaa
1/2 tl rommiaromia

Vaahdota voi ja sokeri, vatkaa munat joukkoon yksitellen. Lisää karvasmanteli-, vanilja- ja rommiaromit. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinapohjaan. Lisää lopuksi maito ja sekoita huolellisesti. Paista torttuja 175 asteessa kunnes ne ovat kypsiä. Anna jäähtyä ja koristele jämäkällä vadelmahillolla sekä sokerikuorrutteella.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *