Kookosjuustokakku manteli-papaijakuorrutuksella

100 g mantelilastuja
2 1/4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta
100 g suolatonta voita
1 1/4 dl sokeria
2 munaa sekä 1 keltuainen
2 rkl kookoshiutaleita
750 g tuorejuustoa
1 3/4 dl kookosmaitoa

1 3/4 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
1/2 tl sitruunamehua
65 g mantelilastuja paahdettuina

Passionkuorrutus
2 dl tomusokeria
50 g suolatonta voita
1 1/2 rkl maissitärkkelystä
3 rkl passionhedelmämehua

Hienonna mantelilastut monitoimikoneessa. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe kulhoon ja vaivaa voi jauhoseokseen. Lisää hienonnetut mantelilastut ja 1 1/4 dl sokeria. Sekoita keltuainen taikinan joukkoon. Muotoile taikinasta yhtenäinen pötkö, kääri se muovikelmuun ja pistä jäähtymään jääkaappiin.

Lämmitä uuni 175°C asteeseen. Vuoraa 20×30 cm uunivuoka leivinpaperilla. Kauli taikina yhtä suureksi. Levitä kookoshiutaleet pohjan päälle ja painele niitä hiukan kiinni taikinan pintaan. Paista 10 minuuttia. Sekoita tuorejuusto ja kokonaiset munat monitoimikoneessa. Lisää kookosmaito, vaniljasokeri, sitruunanmehu sekä 1 3/4 dl sokeria ja sekoita yhtenäiseksi massaksi. Levitä juustomassa kakkupohjan päälle ja paista 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.

Sekoita tomusokeri ja voi yhtenäiseksi massaksi. Lisää maissitärkkelys sekä passionhedelmämehu ja sekoita. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja koristele paahdetuilla mantelilastuilla. Anna kakun tekeytyä hetken aikaa ja leikkaa sen jälkeen kakusta pieniä neliöitä.

Ohje on kirjasta Kladdkakor och annat gott (Tivoli, 2008).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *