Suklaatäytekeksit

Ohjeesta tulee 18 täyteläisen suklaista keksiä.

150 g voita
1 3/4 dl sokeria
1 munankeltuainen
3 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2/3 dl kaakaojauhetta
100 g tummaa suklaata, maitosuklaata tai valkosuklaata paloiteltuna

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuainen ja siivilöi jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe mukaan seokseen. Sekoita ainekset kiinteäksi taikinaksi. Alusta taikinaa hiukan jauhotetulla alustalla ja kääri lopuksi taikina muovikelmuun. Jäähdytä 20 minuuttia jääkaapissa.

Kauli osa taikinasta kerrallaan leivinpaperin päällä ja leikkaa siitä muotilla haluamiasi kuvioita. Käytä halkaisijaltaan n. 5-9 cm:n muottia. Pane pala suklaata kunkin kuvion keskelle. Kauli jäljelle jäänyt taikina, leikkaa siitä lisää kuvioita, jotka asetat suklaapalojen päälle. Paina reunat tiiviisti kiinni. Siirrä leivinpaperi ja pikkuleivät uunipellille.

Paista pikkuleipiä 190 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Anna niiden jäähtyä hetken aikaa pellillä ja siirrä sitten teräsritilän päälle.

Ohje Felicity Barnum-Bobb: 200 suklaaunelmaa (Gummerrus)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *