Puolukkajuustokakku piparkakkupohjalla Ansan malliin

Löysin 10 vuotta sitten oivallisen ohjeen puolukkakakusta, jonka pohja tehtiin piparkakkutaikinasta. Ohje on kauan sitten kadonnut ja halusin yrittää samantyylisen kakun tekoa. En pidä kakuista, joissa käytetään liivatetta tai jotka maistuvat munalle, joten tein kakustani liivatteettoman sekä mahdollisimman vähämunaisen. Tässä ohje yritelmästäni.

Ainekset:

500 g pakastepiparkakkutaikinaa

400 g Philadelphia-tuorejuustoa

2 dl kuohukermaa

1 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

1 rkl sitruunanmehua

2 munaa

                                                        3 dl pakastepuolukoita

Kauli sulanut taikina ja laita se vuokaan/irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on vähintään 28 cm. Esipaista pohjaa 200˚C uunin keskitasolla noin 8 min tai kunnes se on hieman hyytynyt ja kohonnut. Valmista sillä aikaa täyte.

Sekoita tuorejuusto, kuohukerma, sokerit  ja sitruunanmehu keskenään. Lisää munat joukkoon ja vatkaa seos tasaiseksi. Lisää lopuksi puolukat. Lisää sokeria tarpeen mukaan.

Paista kakkua 175 ˚C :ssa noin tunti tai kunnes täyte on lähes täysin kiinteä. Täyte saattaa jäädä keskeltä hiukan hyllyväksi, mutta se kiinteytyy viileässä. Kakku saa kauniin kullanruskean värin paistoaikana, mutta suojaa kakun pinta foliolla, jos se uhkaa ruskistua liikaa.

Anna valmiin kakun tekeytyä kylmässä mieluiten seuraavaan päivään. Koristele kakun pinta puolukoilla ja itsetehdyillä piparkakuilla ennen tarjoilua.

Vinkki: korvaa tavallinen tuorejuusto esimerkiksi karpalotuorejuustolla. Kokeile samaa kakkua myös rahkaversiona, mutta silloin on hyvä lisätä 1 muna ohjeen munamäärään.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *