Piparkakkutaloja

Joka jouluiseen perinteeseen kuuluu piparkakkutalon rakentaminen ja niiden tekeminen myös lahjaksi. Joskus perinteinen mökki on muuntunut esimerkiksi kirkoksi tai pikkuruiseksi mökiksi, jossa sisällä on ollut syötävä yllätys lahjan saajalle. Toisinaan, kun talotilauksia on tullut paljon, on oman mökin rakentamiseen ollut niin vähän aikaa ennen joulua, että on ollut pakko oikaista ja unohtaa piiput ym. ja tyytyä hiukan vaatimattomampaan tönöön. Sen sijaan tänä jouluna vuorossa omakotitalo kuisteineen.

Kaivelin arkistoistani muutamia kuvia tekosistani, niin valmiista kuin puolivalmiista taloista. Useat vuosien varrella rakennetut mökit on ikuistettu filmikameralla, eikä niitä kuvia saa tähän hätään lisättyä. Harmi, muutama upea luomus jää näkemättä;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *