YTHS in Memoriam

Kävin viime viikolla lääkärissä. Käytin paikallisen terveysasemani palveluja ensimmäistä kertaa vuosiin, sillä YTHS:n Helsingin toimipiste on heinäkuun ajan suljettuna. Minulle toimipiste tosin sulkee ovensa lopullisestikin parin kuukauden päästä:

Jatko-opiskelijat ja tohtorikoulutettavat ovat oikeutettuja kaikkiin samoihin opiskelijaetuihin ja -alennuksiin kuin perustutkinto-opiskelijatkin, poislukien KELAn ateriatuki, julkisen liikenteen (VR ja Matkahuolto) opiskelija-alennukset ja YTHS:n palvelut.

Siinäpä ne olennaisimmat opiskelijaedut sitten olivatkin. Pitkin hampain maksan ylioppilaskunnan jäsenmaksun enää jatko-opiskelijalle annetun pienen ateria-alennuksen takia.

On siis aika heittää hyvästit Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiölle ja kiittää menneistä vuosista:

Hyvä YTHS,

Emme koskaan oppineet tuntemaan kovin hyvin, mutta ne kerrat kun sinua tarvitsin, olit aina valmis auttamaan. Tampereellakin asuessani olit lähellä ja saatavilla. Minua helpotti ajatus, että tiukan paikan tullen voisin luottaa sinuun ja laajaan palvelutarjontaasi.

Toivon, että olisimme voineet viettää vielä hetken yhdessä. Silloin olisin ehkä ehtinyt saada ajan hammaslääkäriisi. Jään ikävöimään odotushuoneesi juomavesiautomaattia ja ystävällistä henkilökuntaasi.

Vaikeampiakin aikoja tietysti oli. Takaisinsoittopalvelusi oli aluksi niin hämmentävä, että opin käyttämään sitä vasta toisella yrittämällä. En silti muistele pahalla. Uusi järjestelmäsi on vielä hämmentävämpi, mutta ajan kanssa olisin varmasti ymmärtänyt, mitä ovat ajanvarauslupa ja Self-palvelu. Tuota aikaa en valitettavasti koskaan saanut.

Kun tiemme nyt lopullisesti eroavat, haluan toivottaa sinulle rohkeutta. Opiskelijoiden hyvinvointi lienee uhattuna jatkossakin, mutta tiedän, että olet aina tehnyt oman osuutesi sen parantamiseksi. Pysyt muistoissani ikuisesti.*

* Tai ainakin siihen asti, että pääsen työterveyshuollon piiriin.

Blogissa ilmestyy syksyn aikana kolmiosainen muistokirjoitusten sarja opiskelijaeduille, jotka kirjoittaja menettää opiskelijakortin vanhentuessa 30.9.