Huumoripaitoja, energiajuomia ja blogi-uutisia

Kirjoitin viime viikon lopulla artikkelin. Se on lyhyt, käsittelee jo melkein vuosi sitten palauttamani gradun aihetta ja on nootittamaton. En edes vielä tiedä, julkaistaanko sitä. Artikkeli se kuitenkin on.

Suomeksi ja tutusta aiheesta kirjoittaminen tuntui sopivan pehmeältä paluulta opiskelun pariin ja motivoi palaamaan kesän jälkeen nykyisen tutkimusaiheen äärelle. Mistään suurista läpimurroista ei voi puhua, mutta ainakin kirjoitustili on nyt auki.

Pehmeää laskua tarvittiinkin, sillä olen aika hyvä välttelemään kirjoittamista. Tekstin tuottamisen suurin haaste oli tällä kertaa tiivistää laaja ja monimutkainen asia yleistajuisesti muutamaan sivuun ja tällaisia vaikeuksia kohdatessani unohdun helposti tekemään jotakin muuta. Näinkin lyhyen kirjoitustyön aikana ehdin työskentelyä vältellessäni katsoa vanhoja Conan O’Brien -klippejä ja ostaa huumoripaidan netistä.

Jotain edistystä kuitenkin on tainnut tapahtua, sillä opintojeni alkupuolella olisin luultavasti jättänyt tekstin aluksi kesken, stressaantunut siitä sen jälkeen viikoksi ja lopulta pakottanut itseni kirjoittamaan työn loppuun jonakin energiajuomapärinöiden ja epätoivon täyteisenä yönä. Viime aikoina olen yhä enemmän pyrkinyt sietämään keskeneräisyyttäni kirjoittajana ja totutellut päästämään teksteistä irti liiallisen hiomisen sijaan. Blogin pitäminen omalla nimellä on ollut sopiva tapa painostaa itseään saamaan jotakin valmiiksi säännöllisesti ja vähentämään viivyttelyä ja kiertelyä.*

Blogista puheen ollen, Elämää ja eksegetiikkaa siirtyy ensi viikosta alkaen säännölliseen julkaisurytmiin; uusi blogiteksti ilmestyy maanantaisin, torstaisin ja lauantaisin.

  • Maanantain teksti käsittelee jotakin (jatko-)opiskeluun yleisesti liittyvää teemaa.
  • Torstain blogipostaus liittyy oman opiskeluni asiasisältöihin tai johonkin lähiaikoina lukemaani.
  • Lauantaisin on luvassa lyhyt katsaus kuluneeseen viikkoon.

Etusivulle on myös ilmestynyt Podcast-sivupalkki. Nauhoitin kevään ja alkukesän aikana TM Riki Kuivalaisen kanssa kolme podcastia feminististä tutkimusta ja eksegetiikkaa yhdistävistä aihepiireistä, kuten identiteetistä ja maskuliinisuudesta. Keskustelut olivat ainakin itselleni hyvin antoisia, suosittelen tutustumaan!

Syksyn aikana käynnistyy myös uusi podcastien sarja, josta kerron lisätietoa hieman myöhemmin. Uudet podcastit ilmestyvät syksyllä pääsääntöisesti maanantain blogitekstin paikalla.

Mistä aiheesta olisit kiinnostunut lukemaan lisää? Kerro kommenteissa tai lähetä viestiä blogin Facebook-sivulle!

* Tai ehkä juuri tämä onkin uusi ja ovela tapa vältellä oikeita kirjoitustöitä, gulps!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.