Viikkokatsaus 4: Hukatut aamutunnit

Juuri nyt tarvitsisin kunnollisia rutiineja ja säännöllisen päivärytmin. Syksy on täydessä vauhdissa ja ensimmäiset deadlinet lähestyvät, joten tekemistä riittää. Kalenteri näyttää kuitenkin tällä hetkellä varsin tyhjältä, eikä minun tarvitse normaalina arkipäivänä välttämättä olla missään tai tavata ketään. Se tarkoittaa kohdallani sitä, että varsinainen työskentely venähtää helposti iltaan. Etenkin, jos keskittyminen on tätä luokkaa:

Keskiviikkona löysin itseni tuijottamasta ruutua Aleksandriassa aamuyöstä. Myöhäisten iltojen välitön seuraus on tietysti se, etteivät aamut oikein onnistu. Edes normaalia päivärytmiä noudattava puoliso ei ole saanut tällä viikolla heräämään ajoissa.

Aamut ovat minulle normaalisti paras hetki saada asioita aikaan, joten iltojen venyttäminen ei ole millään tapaa hyödyllistä. Tehokkuudessa olisi siis tällä hetkellä petrattavaa. Onneksi ensi viikolla alkavat luennot pakottavat nousemaan ajoissa. Sen seurauksena herääminen helpottuu yleensä muinakin aamuina ja päivärytmi vakiintuu.

Muita ajatuksia kuluneesta viikosta satunnaisessa järjestyksessä:

  • Elo-syyskuun vaihde on ehkä suosikkiaikani vuodesta. Viileät mutta aurinkoiset päivät ja alkavan lukuvuoden tuntu tekevät siitä ihan erityisen. Orientoiva viikko tuo kampukselle väriä ja elämää, vaikkakin tukkii myös kirjaston asiakaspalvelun ja Unicafen linjastot.
  • Teologisessa aloittanut vuosikurssi on pienin vuosikymmeniin, sillä pääsykokeen hyväksytysti suorittaneita kokelaita oli huomattavasti vähemmän kuin aloituspaikkoja. Opetin pääsykoekirjan sisältöjä valmennuskurssilla viime keväänä ja hieman kummastelen tätä tulosta. Toisaalta ihan hyvä, ettei kirjaa lukematta pääse sisään.
  • Kuun vaihteessa aukesi lisää rahoitushakuja. CV-urheilu jatkukoon!
  • Torstaina minua haastateltiin teologia.fi -sivustolle gradustani ja sen kirjoitusprosessista. Facebook-sivulta löytyy jo nyt lyhyt videopätkä aiheesta, pidempi haastattelu julkaistaan syyskuun aikana.

Maanantaina on luvassa hieman erilainen blogipostaus. Ensi viikkoon!

PS. Torstain teksti Kari Peitsamosta ja historiallisesta Jeesuksesta oli ylivoimaisesti blogin luetuin, kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *