Viikkokatsaus 6: Apurahapyörityksessä

Se on täytetty, nimittäin Koneen säätiön apurahalomake. Rohkeita avauksia peräänkuuluttavan säätiön lisäksi olen lähetellyt tällä viikolla hakemuksia muihinkin syyskuussa umpeutuviin kohteisiin. Mitä ensimmäisistä rahoitushauista jäi käteen?

Tähänastisessa jatko-opiskelussa juuri rahoituskuviot ovat tuntuneet kaikkein vieraimmilta. Niihin perehtyminen on myös ollut varsin kuluttavaa, etenkin, kun kaiken tekee ensimmäistä kertaa. Tuntuu kieltämättä absurdilta käyttää tuntikausia hakemukseen, jolla on tilastollisesti melko pieni mahdollisuus tuottaa tulosta. Toisaalta olisi kyllä huvittavaa kuvitella olevansa jotenkin oikeutettu tutkimaan mitä tahansa niin, että siitä oltaisiin automaattisesti valmiita maksamaan. Lopulta rahoituksen etsiminen väitöskirjaprojektille on pitkälti työnhakua, tosin sillä erotuksella, että tällä hetkellä teen etsimääni työtä ilmaiseksi ja toivon saavani siitä palkan joskus tulevaisuudessa.

Kuva: PHD Comics

Ehkä vaikeinta säätiöille lähtevien hakemusten kirjoittamisessa on ollut tutkimusidean myyminen. Hakemuksissa vaadittava vaikuttavuuden ja yhteiskunnallisuuden korostaminen on kuitenkin nyt haastanut toden teolla pohtimaan sitä, mikä kärki edellä tutkimusaihettani kannattaa lähteä esittelemään. Toistaiseksi koko prosessi on ollut aikamoista räpellystä, mutta hyvän hakemuksen suuntaviivatkin ovat hiljalleen alkaneet hahmottua. Onpa varhaiskristittyjen identiteetin tutkiminen Koneen säätiön mielestä rohkea avaus tai ei, ainakin uudenlaisen tutkimussuunnitelman kirjoittaminen oli aidosti opettava kokemus. Rahoituksen hakemisesta tuskin pääsee eroon hetkeen (en ollut aikaisemmin tajunnut, kuinka tärkeä taito tämä on), joten kaikki tästä viikosta ammennettu tulee taatusti tarpeeseen.

Hakemusprosessin positiivisin asia on ehdottomasti ollut sen luoma yhteisöllisyyden tunne. Monelta taholta saadut vinkit, kehitysehdotukset ja kannustus ovat lämmittäneet sydäntä. Eksegetiikan osaston sisällä kilpailu rahoituksesta ei mielestäni näy, vaan kaikista onnistumisista ja menestyksestä iloitaan. Se antaa levollisen mielen ja luottamusta tulevaan.

Ensi viikolla blogi palaa normaaliin julkaisurytmiin. Yritän pääosin julkaista tekstit aamuisin, mutta lauantait tuntuvat olevan sen suhteen vähän vaikeita. Mukavaa viikonloppua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *