Keskustakampuksen TOP 5

Viisi yliopistolla vietettyä vuotta ovat saaneet aikaan urautumista. Kävelen samoja reittejä, luen samoissa paikoissa ja ostan samat eväät samasta ruokakaupasta. Yrityksen ja erehdyksen kautta olen oppinut pitämään juuri tietyistä paikoista keskustakampuksella, mitäpä niitä turhaan vaihtamaan. Tänä aamuna onkin aika päästää sisäinen Folke West valloilleen ja esitellä jokunen suosikkini. Seuraavassa siis keskustakampuksen top 5 paikat satunnaisessa järjestyksessä:

5. Aleksandrian K1. Avara tila muutoin täyteen ahdetussa oppimiskeskuksessa. Vapaan tietokoneen löytää lähes poikkeuksetta ja varaustilanne on helppo vilkaista ykköskerroksesta käsin. Etuna myös vieressä oleva taukotila mikroineen ja vedenkeittimineen. Varjopuolena viileä lämpötila öisin.

4. Thirsty Scholar. Rento ja tilava pubi, josta saa opiskelija-alennusta ja kahden euron pizzapaloja. Kesäisin Topelian sisäpihalle avattava terassi on erinomainen. Sisätila joskus meluisa ja kaikuva.

3. Kaisa-talon länsipuolen työtasot. Keskuskirjastossa on valoisaa ja kaunista (paitsi kellarikerroksissa, niissä on pimeää ja tunkkaista). Suosikkini Kaisa-talossa ovat kuudennen kerroksen länsipuolella sijaitsevat työtasot. Niiden edessä olevista suurista ikkunoista avautuu mukava näkymä rautatientorille päin, ja jos haluaa pitää hetken tauon näytön tuijottelusta, voi vaikka katsella Kaisaniemenkatua pitkin kulkevia busseja. Parhaimmillaan aamuisin, iltapäivällä saattaa olla ahdasta.

2. Portaali. Kaksi sanaa: aamupuuro & paninilounas. Kahvila on monen läpikulkureitillä ja vieläpä aivan teologisen tiedekunnan tuntumassa, joten täällä törmää usein tuttuihin. Pistorasioita on runsaasti ja opiskelu sallittua, joten läppärillä työskentelykin onnistuu. Miinuksena vähäinen istumapaikkojen määrä ja ruuhkaisuus lounasaikaan.

1. Päärakennuksen vanha puoli. Juhlasali, kuluneita portaita ja veistoksia – tähän tilaan tiivistyvät Helsingin yliopiston historiallisuus ja akateemisen maailman jatkumo. Monien luentosalien penkit ovat melkoisen epämukavia, mutta upea näkymä Senaatintorille korvaa tämän. Kreikan luentokurssien takia niissä on myös paljon tunnearvoa. Inspiroiva paikka!

PS. Omaksuin pelottavan nopeasti matkaoppaan kirjoitustyylin.