Viikkokatsaus 8: Associate Doctoral Student

… on tittelini uuden, kristinuskon leviämistä kulttuurievoluution näkökulmasta tutkivan akatemiaprojektin nettisivuilla, jotka aukesivat tällä viikolla.

Associate on hankala sana, sillä se voi tarkoittaa sekä tasavertaista kollegaa että apulaista. Tässä tapauksessa se merkitsee, että toteutan väitöskirjatyöni yhteistyössä aikaisemmin muodostetun projektin kanssa. Vaikka hyödynnän hieman erilaisia menetelmiä, on työni mahdollista linkittää yhdeksi sen tapaustutkimukseksi. Tämä johtuu siitä, että tarkastelen kristinuskon kehityshistoriassa tappiolle jäänyttä joukkoa, juutalaiskristittyjä. (Hankkeesta ja sen tutkimuskysymyksistä kirjoitan lisää toisella kerralla.)

Projektissa mukanaolo tuntuu tärkeältä, erityisesti siksi, että ilman rahoitusta ja vakinaista työpistettä työskentelevälle kollegiaalista tukea on kohtuullisen vähän saatavilla. Tai ainakaan se ei ole yhtä helposti tarjolla kuin tutkijatilojen tuleville tohtoreille (TTT). Ne muutamat keskustelut ja ajatuksenvaihdot, joihin syksyn aikana on ollut mahdollisuus, ovat olleet erittäin antoisia, joten ajatus projektitapaamisista innostaa. Yhteisön vaikutus on huima.

Samasta syystä odotan mielenkiinnolla ensi viikon seminaaritapaamista. Olen tuijottelut tutkimussuunnitelmaani ja muuta aiheen taustoitusta jo hetken yksin, joten uudelle ja kriittiselle näkökulmalle on tarvetta. Tällä hetkellä paras tapa päästä projektissa eteenpäin olisi yksinkertaisesti kirjoittaa lisää, mutta onneksi ennen sitä tähänastisista suunnitelmista on mahdollisuus saada palautetta.

Viime aikoina on tuntunut, että kärsin tutkimuskysymysteni suhteen jonkinlaisesta putkinäöstä; omiin ajatuksiin ja suunnitelmiin uppoutuneena on hankalaa tarkastella ideoitaan objektiivisesti. Reilusti ulkopuolinen perspektiivi auttaa toivottavasti ratkaisemaan tämän ongelman.

Seuraava teksti blogissa heti huomenna, hyvää alkanutta lokakuuta!

Kollegani huomautti, että associate on myös lähellä sanaa asocial, joka sekin olisi ihan kuvaava attribuutti.