UniCafe-lounas 2,60€ In Memoriam

Lauantaina oli vanhan opiskelijakorttini viimeinen voimassaolopäivä. Vaikka olen pitkin syksyä kirjoittanut muistokirjoituksia menettämilleni etuuksille, kaikkein raskaimmat hyvästit ovat vielä jättämättä. UniCafen ravintolat olivat viiden vuoden ajan itsestäänselviä lounas- ja päivällispaikkoja. Nyt opiskelijaedun päättymisen jälkeen asiaa on mietittävä uudestaan:

Hyvä UniCafe,

Olen istunut loputtomat kerrat luonasi. Hernenugetit, lounaspanini, seilorin turska ja kasvis-papukroketit ovat tallentuneet makuhermoihini. Perjantaisin saatoin luottaa siihen, että itseotossa on tarjolla spagettia. Joskus hemmottelit perunamuusilla tai kahvituksista ylijääneellä foccaccialla. Gruusialaisen kaalilaatikon tai Nasi Goreng tofun tarjoamista en oikein koskaan ymmärtänyt, mutta tarkoitit varmasti silloinkin hyvää. Pankkitili kiitti edullisesta hinnasta, paitsi niillä kerroilla, kun otin vahingossa ”Maukkaasti”-vaihtoehdon.

Toisinaan lounastaukoni alkoi Päärakennuksella puoli kaksitoista ja jatkui yhteen asti. Joskus taas pikaisesti haettu ja kävellessä syöty lounaspatonki piti flow-tilan yllä kirjoittaessa. Lounasaikaan oli usein ruuhkaista, mutta onneksi Päärakennuksen ravintolan toinen jono näyttää edelleen olevan tuntematon suurimmalle osalle opiskelijoista.

Olen kiitollinen sweet chili -kastikkeesta, monipuolisista kasvisvaihtoehdoista sekä kaikista ravintoloissasi käymistäni keskusteluista, väittelyistä ja juttutuokioista. Ja tietysti Yo-aukion Simosta ja muusta mukavasta henkilökunnasta. Ehkä jotkut heistä vielä muistavat minut ja antavat vahingossa täyden alennuksen?

Nyt joudun maksamaan kaikesta tästä melkein tuplahinnan (4,70€!). Korotuksen myötä riisi maistuu suussa kuivemmalta, kermaviilikastikekin on käynyt karvaaksi. En tunne sinua enää, tuntuu kuin viimeinenkin kiinnitys turvalliseen perustutkinto-opiskelijan elämään olisi tämän myöstä katkennut. Silti olen liian laiska kuljettamaan eväitä mukanani ja liian pihi menemään lounaalle oikeaan ravintolaan. Vai olikohan Ateneuminkujalla kuitenkin joku viiden kuuden euron pizzapaikka…

Blogissa ilmestyi syksyn aikana kolmiosainen muistokirjoitusten sarja eduille, jotka kirjoittaja menetti opiskelijakortin vanhentuessa 30.9. Lue YTHS:lle ja julkisen liikenteen opiskelija-alennukselle omistetut tekstit täältä.