Viikkokatsaus 9: Linkkisunnuntai

Käyn tällä kertaa viikon tapahtumia läpi bloggari Kasper Strömmanin linkkiperjantain hengessä. Sitten vain klikkailemaan!

Tällä viikolla:

  • Kävi ilmi, että Kulttuurirahaston apurahalomake vaatii tunnistautumisen nettipankin kautta. Olisi kannattanut tarkistaa tämä, ennen kuin lähtee kotoa yliopistolle ilman avainlukulistaa. Miinusta myös videoblogin nimelle.
  • Osallistuin ensimmäistä kertaa jatkokoulutusseminaariin. Sain keskusteluista paljon ajatuksia ja hyödyllisiä vinkkejä. Hyvää ja selkeää akateemista englantia voi kuulemma oppia esimerkiksi John Collinsia lukemalla.
  • Opin, että hyvään tieteelliseen käytäntöön kuuluu myös tutkimusorganisaatiossa noudatettu hyvä henkilöstö- ja taloushallinto. Selviääkö Helsingin yliopisto tältä osin puhtain paperein?
  • Innostuin Suomen eksegeettisen seuran uusimmasta julkaisusta! Toivon saavani Kaisa-Maria Pihlavan varhaiskristittyjen yhteisöjen naisauktoriteetteja käsittelevän tutkimuksen käsiini mahdollisimman pian. Julkistamistilaisuus torstaina 12.10. klo 14:00–15:00 tiedekuntasalissa.
  • Kuolleenmeren tekstifragmenttien väärennöksistä kirjoitettiin lisää. En ole täysin perillä keskustelun uusimmista käänteistä, mutta hyvä suomenkielinen taustoitus löytyy täältä.
  • Ta-Nehisi Coates vieraili Stephen Colbertin talk showssa. Haastattelu ja jokin aika sitten Atlanticissa ilmestynyt erinomainen kirjoitus vakuuttivat minut siitä, että Donald Trumpin kampanjan ja vaalivoiton ydin oli valkoisuus.
  • Curb Your Enthusiasm eli Jäitä hattuun palasi ruutuun vuosien tauon jälkeen. Larry Davidille jokapäiväinen elämä näyttää edelleen olevan yhtä hankalaa. Samaistun vahvasti.

Ensi viikkoon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *