Viikkokatsaus 9: Linkkisunnuntai

Käyn tällä kertaa viikon tapahtumia läpi bloggari Kasper Strömmanin linkkiperjantain hengessä. Sitten vain klikkailemaan!

Tällä viikolla:

• Kävi ilmi, että Kulttuurirahaston apurahalomake vaatii tunnistautumisen nettipankin kautta. Olisi kannattanut tarkistaa tämä, ennen kuin lähtee kotoa yliopistolle ilman avainlukulistaa. Miinusta myös videoblogin nimelle.
  • Osallistuin ensimmäistä kertaa jatkokoulutusseminaariin. Sain keskusteluista paljon ajatuksia ja hyödyllisiä vinkkejä. Hyvää ja selkeää akateemista englantia voi kuulemma oppia esimerkiksi John Collinsia lukemalla.
  • Opin, että hyvään tieteelliseen käytäntöön kuuluu myös tutkimusorganisaatiossa noudatettu hyvä henkilöstö- ja taloushallinto. Selviääkö Helsingin yliopisto tältä osin puhtain paperein?
  • Innostuin Suomen eksegeettisen seuran uusimmasta julkaisusta! Toivon saavani Kaisa-Maria Pihlavan varhaiskristittyjen yhteisöjen naisauktoriteetteja käsittelevän tutkimuksen käsiini mahdollisimman pian. Julkistamistilaisuus torstaina 12.10. klo 14:00–15:00 tiedekuntasalissa.
  • Kuolleenmeren tekstifragmenttien väärennöksistä kirjoitettiin lisää. En ole täysin perillä keskustelun uusimmista käänteistä, mutta hyvä suomenkielinen taustoitus löytyy täältä.
  • Ta-Nehisi Coates vieraili Stephen Colbertin talk showssa. Haastattelu ja jokin aika sitten Atlanticissa ilmestynyt erinomainen kirjoitus vakuuttivat minut siitä, että Donald Trumpin kampanjan ja vaalivoiton ydin oli valkoisuus.
  • Curb Your Enthusiasm eli Jäitä hattuun palasi ruutuun vuosien tauon jälkeen. Larry Davidille jokapäiväinen elämä näyttää edelleen olevan yhtä hankalaa. Samaistun vahvasti.

Ensi viikkoon!