Viikkokatsaus 10: Niisk!

Olen sairastellut tällä viikolla. Torstain teksti jäi sen takia väliin ja viikkokatsauskin tulee olemaan lyhyehkö.

Syysflunssa ei oikein sovi kalenteriini. Tiedostan kotiin jäämisen tarpeellisuuden, mutta silti se aiheuttaa epämääräisiä syyllisyydentuntoja. Kun takaraivossa jyskyttävä omatunto vaatii muutenkin jatkuvasti tehokkaampaa työskentelyä ja oikeisiin asioihin keskittymistä, ei kipeänä olo varsinaisesti auta.

Blogin parhaita puolia omasta näkökulmastani on se, että kirjoittaminen on selkeyttänyt ajatuksia. Tämänkin murheen huomaan olevan ja epälooginen ja tyhmä, mutta jostain se silti aina luikertelee mieleen. Hämmentävää. Luulisi, että kun omat aikataulunsa laatii pitkälti itse, niistä osaisi tehdä sopivat ja tarpeen tullen myös joustavat. Tässäpä jälleen yksi tärkeä asia opeteltavaksi.

Uuteen tohtorintutkintoon kuuluu muuten opintopisteen verran pakollista tutkimusetiikkaa. Verkkokurssina tehtävä suoritus on osoittautunut oikein mielenkiintoiseksi, erityisesti sen tieteidenvälisen otteen takia. Koska kurssia suorittavat samaan aikaan monien eri alojen jatko-opisk- tai siis väitöskirjatutkijat, tarjoaa se mahdollisuuden kurkistaa muiden tiedekuntien ja tohtoriohjelmien menoon. Esimerkiksi usein väkinäiset Moodle-keskustelut vaikuttavat tämän takia paljon lupaavammilta. Seuraava tehtäväni on kommentoida maanantaihin mennessä yksityisoikeuden tutkijan ja kemistin pohdintoja heidän alojensa eettisistä kysymyksistä, sen teenkin oikein mielelläni.

Ensi viikkoon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *