Podcast: Vieraana TM Moona Kinnunen

Mitä on queer-tutkimus ja kuinka sitä voi hyödyntää eksegetiikassa? Minkälaisia ulottuvuuksia Jeesuksen hahmo saa Johanneksen evankeliumissa, kun sitä tutkitaan ei-heteronormatiivisesta näkökulmasta? Uusimmassa podcastissa teologian maisteri Moona Kinnunen kertoo väitöskirjaprojektistaan, jonka hän on vastikään aloittanut Sukupuolen, kulttuurin ja yhteiskunnan tohtoriohjelmassa.

Queer-teoria on raamatuntutkimuksen kentällä toistaiseksi varsin tuntematon lähestymistapa, eikä se vielä ole vakinaistanut paikkaansa muiden monialaisten näkökulmien joukossa. Asia näkyy esimerkiksi siinä, että aiheen ensimmäinen suomenkielinen yleisesitys on vasta tekeillä – sekin Kinnusen toimesta. Jotain aivan uutta on siis luvassa.

David Haywarth: Neither

Tämän blogin ohessa ilmestyvän podcastin ideana on tutustua teologeihin, heidän työhönsä, tutkimukseensa ja kiinnostuksenkohteisiinsa sekä raamatuntutkimuksen alalla että sen ulkopuolella. Aikaisemmat podcastit löydät kätevästi omalta sivultaan.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *