Taidehistorian kurssin kokemuksia – Avoimen mookile

Kevällä 2013 uusittiin taidehistorian verkkokurssin sivusto. Lähtökohtana oli avata kurssin yleiset oppimateriaalit myös vierailijoille, joten kirjaudu sivustolle vieraana, ja uusia kuvitusta. Tässä joitakin havaintoja kokeilusta, mikä toimi ja mikä ei.

TaihdehistSivuston alkuperäinen tarkoitus oli palvella useita eri käyttäjäryhmiä: toimia taidehistorian opintojen mainoksena ja kurssisivuina opintoihin ilmoittautuneille.

Isoin ongelma oli saada opiskelijat ymmärtämään milloin kirjaudutaan kurssisivuille ja milloin ei. Ongelmia koitui myös siitä, että opiskelijoiden piti kirjautua usealla eri kurssiavaimella. Kirjautuminen on edellytys kurssimateriaalien käytölle sekä kotitentteille.

Lisää monimutkaisuutta aiheutti, että samalla kurssilla oli kahdeksan eri jakson materiaaleja! Näistä viisi oli kotitenttinä suoritettavien jaksojen tenttialueita.

Haasteista huolimatta alue tuki opetusta ja opiskelijat saivat suoritettua jaksojaan. En kuitenkaan suosittele tämänkaltaista vaihtoehtoa sillä se aiheuttaa kurssisivujen hallinnoinnissa paljon työtä.

Tämä avoin Mooc-sivusto jää käyttöön ja toimii mainossivuna. Tulevaisuudessa jaksojen omat Moodle-sivut ovat erillisinä.

Birgitta/Joanna