Sähköpostiviestit Moodlesta

Haluatko arvostella kaikkien opiskelijoiden tehtävät rauhassa omaan tahtiisi, ennen kuin Moodle lähettää opiskelijoille sähköpostia arvioinnin valmistumisesta? Sinulla on kaksi vaihtoehtoa. Tehtävä-aktiviteetin voi piilottaa kurssin etusivulta, ja tehtävän voi arvioida aktiviteetin kautta. Sähköposti lähtee vasta kun aktiviteetin on jälleen laittanut näkyville. Aktiviteetin piilottamisesta kannattaa kertoa opiskelijoille, muuten he ihmettelevät minne heidän palautuksensa ovat kadonneet.

Toinen vaihtoehto on piilottaa arviointi Asetukset -> Arvioinnit -> Kategoriat ja kohteet -kohdassa. Tässä vaihtoehdossa tehtävänpalautus on koko ajan näkyvissä opiskelijoille.  Arviointi pitää tehdä Arvioinnit-kohdassa, eli käytännössä vain syöttää annettava arvosana taulukkoon. Jos arvioinnin tekee tehtävä-aktiviteetin kautta, siitä lähtee sähköposti-ilmoitus, vaikka opiskelija ei arviointia näekään. Kun kaikki arvioinnit ovat valmiit, kohde muutetaan jälleen näkyväksi.