“Kirja” on kätevä tapa koota laajempi oppimateriaali Moodleen

Kirjaan voi koota oppimateriaalia ja lisättävään materiaaliin luodaan automaattisesti 2 tasoisen navigaation pää- ja alalukuineen. Kirjan sivut voi luoda monipuolisiksi verkkosivuiksi.

lisää kirjaKirja lisätään valitsemalla se Moodlen tarjoamista vaihtoehtoisista tavoista lisätä aineistoja.

Kokeile kirjan tekemistä omalla harjoituskurssillasi. Jos sinulla ei vielä ole HY Moodlessa harjoituskurssia, voit tilata sellaisen VOT:sta.

Kun olet lisännyt kirjan ja siihen materiaalia, se voi näyttää vaikka tältä:

VISUKIRJA4

Materiaaliin tulee automattisesti navigaatio, joka mahdollistaa selaamisen joko sisällysluettelon otsikoita napauttamalla tai lineaarisesti nuolinäppäimillä.

Muokkaustilassa kirjan sivulla voit muotoilla tekstiä, lisätä kuvia ja linkkejä jne. Pää- ja alalukuja on helppo lisätä. Sisällysluettelossa lukujen järjestystä voi siirtää ja Moodle numeroi ne uudelleen automaattisesti.

kirjan asetukset1Olessasi tekemässä kirjaa pääset Asetukset valikosta vaikuttamaan moniin asioihin.

Sieltä aukeaa myös mahdollisuus  laittaa muokkaustila päälle ja jatkaa kirjan tekemistä.

Mahdollisuus jakaa paikallisesti rooleja tarkoittaa, että voit antaa kirjan muokattavaksi opiskelijoille yksittäin tai ryhminä.

Tulostusvaihtoehdotkin löytyvät asetuksista.

Tampereen yliopiston Moodlen etusivulle on koottu opettajille Moodle ohjeita, joista osa on kirjan muodossa.

Karelia AMK:n Moodle ohjeet opettajalle on esitetty kirjana.

HY:n Moodle opettajan oppaan ohjeita kirjan tekemiseksi. HUOM: HY ohjeet ovat uusiutumassa.