Miten tilaat viestit moodlen keskustelualueilta omaan sähköpostiisi ?

Ihmetteletkö, kun et saa viestejä Moodlen keskustelualueilta vai hukutko viestitulvaan ? Kun kurssilla on paljon keskustelupalstoja niin viestien hallitaan tulee nopeasti tärkeäksi. Sähköpostien määrään vaikutetaan kätevimmin parissa eri kohdassa, eli omissa profiiliasetuksissa ja aktiviteettien asetuksissa. Artikkelissa on muutama vinkki postin käsittelyyn.

Omat profiiliasetukset => Muokkaa tietoja

oma profiili valinta1

oma profiili postivalinnat 1_nuoli_p

Valitse postin keräilytapa:

TÄYSI (posti päivässä, täydet viestit) – Suositus
– valinnalla saat vain yhden sähköpostin moodlesta, vaikka keskustelu olisi vilkasta. Näet jokaisen viestin koko sisällön “pötköön” sähköpostissasi ja voit tarvittessa mennä kunkin kurssin keskustelupalstoille kommentoimaan ja vastaamaan.

Ei keräilyä (posti per viesti)
– VARO: voit hukkua posteihin, jos kurssilaisia ja keskustelua on paljon!

Otsikot (posti päivässä, vain otsikot)
– Saat vain yhden sähköpostin moodlesta, mutta siinä on vain otsikot. Koska otsikot voivat olla mitä vaan, niin mahdollinen kysymys opettajelle tai koultussuunnittelijalle jää huomaamatta.

Pidä automaattinen tilaus valinnassa: KYLLÄ
Muuta keskustelualueen seuranta kohtaan  valinta: KYLLÄ

• Seuraavaksi käyt valitsemassa mitä keskustelualueita kurssilla haluat seurata.
  • Valinta riippuu roolistasi kurssilla.
  • Opettaja seuraa kaikkia keskusteluita, ellei apuna ole tutoria.
  • Koulutussuunnittelija seuraa yleisimmin vain Foorumia, jonne voi tulla kysymyksiä ja avunpyyntöjä hänelle.

Aktiviteettien asetukset

Kurssille pitää ensin lisätä Lohko => Aktiviteetit

lohko_aktiviteetit1_merkitty

Sitten valitaan keskustelualueet ja saadaan oheinen näkymä:

keskustelualueidne tilaukset1_p

Tässä näkymässä voit tarkistaa millainen on viestien tilauksesi eri alueille.

esim. Koulutussuunnittelija valitsee ensin ylänurkasta:

• Poista kaikki tilaukset.
  • Senjälkeen tilaa vain ne, joita on kurssin luonteen vuoksi tarpeen seurata.
  • Usein jätetään vain Foorumin tilaus
  • Keskustelupalstoja, kuten esittäytymisiä voi käydä moodlessa lukemassa, kaikkia viestejä ei kannata tilata sähköpostiin.

Jos ET saa haluamiasi viestejä niin käy tarkistamassa nämä asetukset.

Mieti jo kurssia luodessasi miten käytät keskustelupalstoja:

Kannattaa erottaa Foorumi ja esittäytymiset toisistaan.
Jotta osallistujat saavat varmasti tarvittavat viestit mieti minkä asetuksen valitset keskustelupalstan suhteen osallistujalle:

keskustelualue_asetukset_osallisitujat1

•  Joillakain on tapana laittaa Foorumin viestit pakotetuksi. Tällöin osallistuja EI voi poistaa tilausta itse.
  • Oletustilaus on hieman väljempi, eli viestiti menevät kaikille, mutta osallistuja voi muuttaa tilausta niin halutessaan.

Artikkeli perustuu Susanna Pitkäsen 15.11.2014 pitämään esitykseen Moodlen Hyvät käytännöt-työpajassa.