Edistymisen seuranta verkkokeskustelussa

Verkko-opetuksen tukeen (VOT) tuli kysymys, miten opettaja voisi helpoiten tarkistaa Moodlessa, että opiskelija on suorittanut vaaditun verkkokeskustelutehtävän? Tehtäväksi antona oli ollut että jokainen tekee yhden oman viestin muille ja kommentoi vähintään 2:ta toisten viestiä. Tässä ohjeessa on kuvankaappauksin höystetty ohje mahdollisesta ratkaisusta.

Suoritusten seuranta_Verkokeskustelu

Koko kurssin asetuksissa laitetaan suoritusten seuranta päälle (kuva 1) ja itse verkkokeskustelualueella laitetaan edistymisen seuranta päälle (kuva 2).

Kuva 1.

Suoritusten seuranta1

Edistymisen seuranta2_Verkokeskustelu

Kuva 2.

Opettaja näkee tämän jälkeen sen onko opiskelija täyttänyt ehdot kohdasta Aktiviteettien suoritus.

Edistymisen seuranta_Verkokeskustelu_raportti

Ja kun avaa aktiviteetin suorituksen, niin siellä näkee opiskelijat, jotka ovat täyttänet ehdot. Tässä näkyy Susanna (ainoa opiskelija) ja että hän EI ole vielä suorittanut keskustelua, koska laatikossa ei ole ruksia.

Edistymisen seuranta_Verkokeskustelu_raportti_nakyma1

1 thought on “Edistymisen seuranta verkkokeskustelussa

1. Maaria Linko

Kiitos että otitte kurssini esimerkiksi. Kaikki tämmöiset hyvin konkreettiset neuvot ovat tervetulleita. -maaria