Oletko syntynyt vuosina 1945-1955? Ilmoittaudu mukaan tutkimukseen ja tule keskustelemaan Helsingin keskustaan rahapelaamisesta!

Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa tehdään tutkimusta vuosien 1945-1955 välillä syntyneiden kokemuksista ja näkemyksistä rahapelaamisesta. Rahapelaamisella tarkoitamme toimintaa, jossa rahapanoksella voi voittaa raha- tai tavarapalkintoja. Esimerkkejä rahapelaamisesta ovat esimerkiksi vakioveikkaus, lotto, urheiluvedonlyönti, raha-automaattipelit, pajatso, arvat, kasinopelit, hevospelit, bingo, korttipelit ja ystävien, työkavereiden ja sukulaisten välinen vedonlyönti.

Etsimme osallistujia ryhmähaastatteluihin. Haastateltavilla ei tarvitse olla minkäänlaista omaa kokemusta rahapelaamisesta, he voivat olla satunnaisesti rahapelaavia tai heillä voi olla pitkäkin tausta ja paljon kokemusta rahapelaamisesta.

Tutkimuksen tarkoituksena on suuriin ikäluokkiin kuuluvien kokemusten avulla tuoda esiin sekä suomalaisen rahapelaamisen muutosta että tämän sukupolven ajatuksia rahapelaamisesta tämän päivän Suomessa.

Juuri sinun kokemuksesi ovat tärkeitä ja arvokkaita, ja tuovat esiin suomalaisesta rahapelaamisesta seikkoja, joita vielä ei ole erityisesti tutkittu.

Haastattelut järjestetään toukokuussa ja kesäkuussa Helsingin keskustassa. Yhteen haastatteluun osallistuu 4-6 henkilöä ja se kestää noin puolitoista tuntia. Haastatteluita käsitellään anonyymisti siten, ettei ketään haastateltavista ole mahdollista tunnistaa valmiista tutkimuksesta.

Jos kiinnostuit varaa oma haastatteluaikasi sähköpostitse riitta.matilainen@helsinki.fi tai puhelimitse 029-4124906 /Matilainen.

Kerrothan puhelimessa/sähköpostitse oman nimesi, syntymävuotesi, asuinpaikkasi ja koulutustaustasi (kansakoulu, lukio, ammatillinen koulutus, opistotutkinto tai yliopistotutkinto) sekä yhteystietosi (sähköpostiosoite ja/tai puhelinnumero).

Lisätietoja tutkimuksesta löydät täältä:
https://blogs.helsinki.fi/babyboomersgamble/
https://www.facebook.com/suuretikaluokatrahapelaavat/

Vastaamme mielellämme kysymyksiin!
Tutkimusterveisin,
VTM Riitta Matilainen ja VTM Maria Heiskanen

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.