Oletko syntynyt vuosina 1945-1955 ja suorittanut korkeintaan ylioppilas- tai ammatillisen tutkinnon? Ilmoittaudu mukaan tutkimukseen 31.8.2016 mennessä ja tule keskustelemaan Helsingin keskustaan rahapelaamisesta!

Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa tehdään tutkimusta vuosien 1945-1955 välillä syntyneiden kokemuksista ja näkemyksistä rahapelaamisesta. Rahapelaamisella tarkoitamme toimintaa, jossa rahapanoksella voi voittaa raha- tai tavarapalkintoja. Esimerkkejä rahapelaamisesta ovat esimerkiksi vakioveikkaus, lotto, urheiluvedonlyönti, raha-automaattipelit, pajatso, arvat, kasinopelit, hevospelit, bingo, korttipelit ja ystävien, työkavereiden ja sukulaisten välinen vedonlyönti.

Etsimme osallistujia ryhmähaastatteluihin. Haastateltavilla ei tarvitse olla minkäänlaista omaa kokemusta rahapelaamisesta, he voivat olla satunnaisesti rahapelaavia tai heillä voi olla pitkäkin tausta ja paljon kokemusta rahapelaamisesta. Etsimme  haastateltaviksi korkeintaan ylioppilas- tai ammatillisen tutkinnon suorittaneita (esim. kansakoulu, oppikoulu, ei koulutusta).

Tutkimuksen tarkoituksena on suuriin ikäluokkiin kuuluvien kokemusten avulla tuoda esiin sekä suomalaisen rahapelaamisen muutosta että tämän sukupolven ajatuksia rahapelaamisesta tämän päivän Suomessa.

Juuri sinun kokemuksesi ovat tärkeitä ja arvokkaita, ja tuovat esiin suomalaisesta rahapelaamisesta seikkoja, joita vielä ei ole erityisesti tutkittu.

Haastattelut järjestetään elo-syyskuussa ilta-aikaan Helsingin keskustassa. Yhteen haastatteluun osallistuu 4-6 henkilöä ja se kestää noin puolitoista tuntia. Haastatteluita käsitellään anonyymisti siten, ettei ketään haastateltavista ole mahdollista tunnistaa valmiista tutkimuksesta.

Jos kiinnostuit varaa oma haastatteluaikasi 31.8.2016 mennessä sähköpostitse maria.heiskanen@helsinki.fi tai puhelimitse 040 7720 424 /Heiskanen.  

Kerrothan puhelimessa/sähköpostitse oman nimesi, syntymävuotesi, asuinpaikkasi ja koulutustaustasi sekä yhteystietosi (sähköpostiosoite ja/tai puhelinnumero). 

Lisätietoja tutkimuksesta löydät täältä:

https://blogs.helsinki.fi/babyboomersgamble/

https://www.facebook.com/suuretikaluokatrahapelaavat/

Vastaamme mielellämme kysymyksiin!

Tutkimusterveisin,

VTM Riitta Matilainen ja VTM Maria Heiskane

Leave a Reply

Your email address will not be published.