BioPopin uutiskirje (03/2016)

Helsingin yliopiston Viikin kampuksella toimii Biotieteiden opetuksen keskus BioPop, jonka tehtävänä on kohottaa kiinnostusta biologiaa kohtaan sekä tukea lasten ja nuorten biologian opiskelua, oppimista ja harrastuneisuutta. Lisäksi autamme nykyisiä ja tulevia biologian opettajia opetustyössä ja ammatillisessa kehittymisessä. BioPop-keskus on osa Helsingin yliopiston LUMA-keskusta.

BioPopin uutiskirjeessä kerrotaan biologian opetukseen liittyvistä ajankohtaisista asioista.

 – –

1. Vastaa tutkimuskyselyyn biologian opettajankoulutuksesta


Biologian opettajat, opettajaksi opiskelevat ja opettajankouluttajat! Helsingin yliopiston bio- ja ympäristötieteellisessä tiedekunnassa sekä Biotieteiden opetuksen keskus BioPopissa tehdään kehittämistutkimusta biologian aineenopettajien koulutuksesta. Tutkimusta varten halutaan tavoittaa myös työssä toimivia biologian opettajia ja opettajankouluttajia. Tavoitteena on tutkia, millaiseksi biologian opettajat kokevat teknologis-pedagogisen sisältötietonsa hallinnan. Tämän tiedon avulla pyritään kehittämään biologian aineenopettajakoulutusta.

Jos toimit biologian opettajana tai opettajankouluttajana, toivomme sinun vastaavan lyhyeen tutkimuskyselyyn osoitteessa https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/67604/lomake.html. Tutkimustietoja käsitellään luottamuksellisesti. Kyselyn avulla saamme lisätietoa biologian opettamisen tilanteesta Suomessa. Lisäksi vastauksillasi on aidosti vaikutusta myös biologian aineenopettajakoulutuksen kehittämiseen!


Lisätietoja tutkimuksesta antaa Biotieteiden opetuksen keskus BioPopin koordinaattori Justus Mutanen (biopop-keskus@helsinki.fi). 

2. BioPopin järjestämässä Dyna-miitissä Helena Ranta 20.4.


BioPop järjestää 20.4. klo 16–18 tapaamisen peruskoulu- ja lukioikäisille, jossa puhujana on oikeushammaslääkäri Helena Ranta. Mukaan voivat ilmoittautua myös kiinnostuneet yliopisto-opiskelijat. Tapahtuman lisätiedot ja ilmoittautuminen: http://www.eluova.fi/index.php?id=2113

3. BioPopin kesäleirit kesä- ja elokuussa


BioPop järjestää jälleen kesällä 2016 supersuosittuja kesäleirejä alakouluikäisille! Leireillä on ensi kesänä yhteensä 144 paikkaa. Lisätietoa leireistä ja ilmoittautuminen: http://luma.fi/tapahtumat/4337/biopop-keskuksen-kesaleirit-viikissa-yht-144-paikkaa

4. Uusia työideoita blogissa


BioPopin blogista (http://luma.fi/tapahtumat/4337/biopop-keskuksen-kesaleirit-viikissa-yht-144-paikkaa) löydät uusia kokeellisia töitä ja opetusideoita opetukseen. Lisäksi blogissa on myös julkaistu työt, joita voit tehdä vierailulla Viikin kampuksella. Suurin osa töistä on julkaistu avoimella Creative Commons -lisenssillä, joten voit käyttää ja muokata töitä vapaasti!

5. Kurssi ”Johdatus biologian opetukseen” huhti-toukokuussa

BioPop järjestää Viikissä ensimmäistä kertaa kurssin biologian opetuksesta. Kurssi ”Johdatus biologian opetukseen” (59917) löytyy Weboodista ja siihen on vielä muutamia vapaita paikkoja!

6. Uusia oppiaineita integroivia oppimiskokonaisuuksia


LUMA SUOMI-ohjelmaan kuuluvassa kehittämisohjelmassa ”Mitä sitten?” on kehitetty oppiaineita integroivia oppimiskokonaisuuksia. Oppimiskokonaisuuksissa perehtydään ympäristökasvatukseen sekä mobiililaboratorioihin.

Lue lisää ja lataa työohjeet osoitteista http://luma.fi/artikkelit/4260/uusi-huolehdi-ymparistostasi-oppimiskokonaisuus-perustuu-ekososiaalisen-sivistyksen-mukaiseen-kasitykseen-yksilon-vapauksista-ja-vastuista ja http://luma.fi/artikkelit/4259/uudessa-mobiililaboratorio-oppimiskokonaisuudessa-tuotetaan-paikkatietoa-lahiymparistoa-tutkimalla.

7. TVT:tä maastoon


BioPop-keskuksessa on kehitetty tapoja, jolla tieto- ja viestintäteknologiaa voidaan tuoda maasto-opetukseen. Menetelmästä on julkaistu artikkeli myös LUMAT-tiedelehdessä: http://luma.fi/lumat/4276

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *