Blogipalvelujen kuulumisia

Yliopiston blogiapalvelun lisäksi verkosta löytyy runsaasti hyviä ja varteenotettavia blogipalveluja. Tällä alueella tapahtuu pitkästä aikaa kaikenlaista kiinostavaa.

Tuttujen blogipalvelujen tilannepäivitys

Päivitys 22.5. Yahoo! on ostanut Tumblrin.

Posterous lopettaa toimintansa. Tätä oli ennakoitu siitä asti kuin Twitter osti palvelun maaliskuussa 2013.

Kotimainen Vuodatus on siirtynyt uudelle omistajalle. Aiemmin mm. Qaiku-palvelua ylläpitänyt Rohea on uusinut koko palvelun ja käyttöliittymä ja on nyt paljon nykyaikaisempi ja ominaisuusvalikoima perubloggaajalle sopiva. Sisältöjä ei tosin vieläkään saa siirrettyä muualle.

WordPress.com:in ilmaisversio sisältää nykyisin mainoksia suositummilla sivustoilla. Myös Tumblr on ilmoittanut siirtyvänsä kohti mainosrahoitteista mallia.

Uusia ja tulevia blogipalveluja

Throwww – Tämän hetken henkilökohtainen suoksikkini: Ääriminimalistinen, mutta kaiken tarvittavan sisältävä ilmainen blogialusta, johon kirjaudutaan Twitter-tunnuksin. Sisällöt kirjoitetaan Ghostin tapaan Markdownilla.

Ghost – WordPressin entisen käyttöliittymätiimin vetäjän projekti, jossa rakennetaan uutta, vain bloggaamiseen keskittyvää blogialustaa. WP:n tapaan Ghost julkaistaan sekä avoimen lähdekoodin ohjelmana, että verkkopaölveluna. WP:sta poikete Ghost käyttää vapaampaa MIT-lisnessiä ja hanketta hallinnoimaan perustetaan voittoa tavoittelematon organisaatio. Erittäin kiinnostava hanke, jonka ensimmäinen versio on luvassa elokuussa.

Posthaven – Posterouksen tekijöiden uusi (maksullinen) alusta nyt kun Twitter sulkee Posterouksen. Nyt julkisessa beta-vaiheessa ja ominaisuuksiltaan vielä hyvin rajoittunut (mikä voi olla hyväkin asia. Hyvin simppeli ja siisti.