Categories
Uncategorised

kursgång 2

På andra kursgången lärde vi oss mera om Qgis och fokuserade på projektioner och hur utseende på kartan förändras mellan dessa projektioner. Och att den projektion som som vi tidigare använt inte är korrekt om man mäter area. På lektionen framställde vi denna karta som representerar Finlands kommuners areal. Och för att arean ska vara rätt använde vi oss av mecator. Finland ser lite förvrängt ut mot vad man är van med. Men det är för att den typ av karta fokuserar inte på areal. 

Under lektionen hade jag väldigt svårt att förstå vad det var vi gjorde och varför. Och det har till stor del med att göra att jag inte förstår finska så bra. Och när en stor del av koncentrationen går åt för mig att följa med hur och var jag ska klicka så förstår jag inte riktigt vad vi går igenom.

Och när jag skulle göra hemuppgiften, gjorde jag den på min egen dator och Qgis programmet är inte lika, vet inte om det är för att jag har en mac eller om jag har fel version. Men jag hade problem att hitta samma funktioner och jag fick inte WFS linjen och fungera i programmet.

 

Jag vet inte favör jag inte fick hemuppgiften att funka antigen är det mitt Qgis program eller så är det något jag missar eller glömt att man måste göra.

Känns lite jobbigt att ha så dåligt grepp om kursen som jag har i nuläget. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *