Categories
Uncategorised

Kursgång 4

Denna kurs gång lärde vi oss om rut och raster data, och hur man gär upp kartor med hlälp av punkt data. Datat vi fick tillgång till var om befolkningen i Helsingfors, och under lektionen gjorde vi en karta av helsingsfors bygnaders byggnings år. Detta tyckte jag var lättare att först än de tidigare lektionerna och det löpte på bra.

Här kan man tydligt se när husena är byggda och vilka områden i helsingfors regionen är älde.

I hemuppgift skulle vi göra en karta av något som fanns i vårt data och när jag såg att det fanns skilt svensksprågiga somm ett av vårat data. Så var det ganska naturligt för mig att att göra en karta på var svenskspråkiga i helsingfors bor

 

Jag hade lite svårigheter med att ta bort onödigt data för ibland så bestämde sig pogrammet för att cracha. Så dett vinns vissa onödiga saker med. Men i övrigt hade jag inga problem att skapa en liknande karta som vi gjorde på lektionen.

Man ser tydligt att svensk språkiga tycker om att bo nära varandra, det områden jag lägger främst märke till är Grankulla.

Det är svårt att säga varför svenskspråkiga koncentrerear sig på vissa ställen. Men i alla fall i Grankulla är det relativt lätt att hitta servis på svenska. Är det därför det bor många där eller är det för att många svenskspråkiga bor där och med det kommer det lätter servic på svenska.

Senare så fortsatte vi med en ennan karta och gjorde bland annat höjd kurvor på den och tillsist så ritade vi ut vägar och hus. Vet inte riktigt vad som hände men jag har inte fått de kartorna sparat. Även fast jag är ganska säker jag gjorde de. Men dom finns ingen stans.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *